Charlotte Checkers ja Leigh Valley Phantoms tekivät huimaa AHL-historiaa, kun joukkueet kohtasivat viime yönä pudotuspelisarjan neljännessä osaottelussa.

Kamppailun ratkaisua saatiin odottaa lopulta pitkä tovi, sillä Phantomsin ruotsalaishyökkääjä Oskar Lindblom iski vasta viidennessä jatkoerässä ratkaisevan 1-2 voittomaalin. Ottelua oli pelattu tässä vaiheessa hurjat 146 minuuttia ja 48 sekuntia.

Tämä on samalla AHL:n 82-vuotisen historian pisin ottelu. Aiempi ennätys on vuodelta 2008, jolloin Philadelphia Phantoms ja Albany River takoivat 142 minuuttia ja 58 sekuntia.

Kamppailussa nähtiin toinenkin ennätys, kun vierasjoukkueen maalivahti Alex Lyon teki seuraennätyksen torjumalla käsittämättömät 93 laukausta.

Checkersin suomalaishyökkääjät Janne Kuokkanen ja Aleksi Saarela jäivät ottelussa pisteittä. Saarelalle kirjattiin seitsemän laukausta, Kuokkaselle viisi.

Phantoms johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 3-1 ja on enää yhden kiinnityksen päässä AHL:n välieristä.