Jääkiekon olympiavoittaja Venäjä on viime vuosina saanut MM-kisoihin perinteisesti tukun kovan luokan NHL-tähtiä. Tänä vuonna NHL-pelaajien määrässä on Venäjän joukkueessa kuitenkin yllättävää katoa.

Venäjän puolustukseen on tullut vain yksi NHL-pelaaja. Toronto Maple Leafsin Nikita Zaitsev on MM-joukkueelle luonnollisesti merkittävä vahvistus.

[readmore from=”uutiset”]

Hyökkäyksessään Venäjällä on viisi NHL-kiekkoilijaa. Floridasta Rossija-paitaan tulevat Jevgeni Dadonov ja Maksim Mamin, Chicagosta Artem Anisimov, NY Rangersista Pavel Butshnevitsh ja St. Louisista Nikita Soshnikov.

Venäjän joukkueessa on toki valtavasti NHL-kokemusta. Siitä pitää huolen Pavel Datsjuk, joka voitti Detroit Red Wingsissä kaksi Stanley Cupia. Kesällä 40 vuotta täyttävä Datsjuk pelaa nykyään SKA Pietarissa.