Colorado Avalanchen kausi päättyi viime yönä, kun Nashville Predators kaatoi denveriläisseuran lukemin 5-0 ja eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle otteluvoitoin 4-2.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että läntisen konferenssin osalta ensimmäinen kierros on taputeltu. Lännen välierissä toisensa kohtaavat Nashville ja Winnipeg Jets sekä Vegas Golden Knights ja San Jose Sharks.

Näitä neljää joukkuetta yhdistää se, ettei yksikään seuroista ole historiansa aikana voittanut Stanley Cupia. Predators (2017) ja Sharks (2016) ovat kerran päässeet maistamaan finaaliherkkua, mutta molemmat joutuivat kuitenkin nöyrtymään Pittsburgh Penguinsin edessä.

Myöskään Jets ei ole aiemmin yltänyt Stanley Cupin finaaleihin saakka. Ei nykyisellä eikä edellisellä aikakaudellaan. Vegas pelaa debyyttikauttaan, joten sillä ei luonnollisesti ole tähän ollut aiemmin mahdollisuuttakaan.

Itäisessä konferenssissa tilanne on se, että Pittsburgh ja Tampa Bay Lightning ovat jo edenneet jatkoon. Penguins on seurahistoriansa aikana voittanut Stanley Cupin viisi kertaa, Lightning kerran.

Original Six-joukkueet Boston Bruins ja Toronto Maple Leafs käyvät vielä omaa kamppailuaan, jota Bruins johtaa voitoin 3-2. Bostonilta mestaruuksia löytyy kuusi ja Leafsilta hurjat 13.

Washington Capitals johtaa Columbus Blue Jacketsia vastaan pelattavaa ottelusarjaa voitoin 3-2. Myöskään näiden seurojen palkintokaapeista ei löydy ainuttakaan Stanley Cupia. Capitals on onnistunut kerran pääsemään finaaleihin, mutta Detroit Red Wings vei vuonna 1998 pelatun ottelusarjan puhtaasti voitoin 4-0.

Kävi miten kävi, niin ainakin yksi neljästä lännen joukkueista pääsee tavoittelemaan seurahistoriansa ensimmäistä Lordi Stanleyn maljaa.