Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti myöhään lauantai-iltana, että tulevan kesän NHL-draftin yksi kuumimmista nimistä, eli Rasmus Kupari liittyy Venäjällä alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruudesta taistelevan Suomen matkaan.

Vahvistus on kolme voittoa kolmessa pelissä ottaneelle pikkuleijonalaumalle valtavan kova. Esimerkiksi jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospectsin keräämien lähteiden mukaan hänet napataan NHL:ään juhannuksena ykköskierroksella, ja numero voisi olla joko 11, 12, 14, 19 tai 22.

Kuparin kevät on ollut kiireinen. Hän voitti jo aikaisemmin Nuorten SM-liigassa hopeaa, ja viimeisimpänä Kupari kuului Kärppien liigajoukkueeseen – joskin pienellä vastuulla. Koska vastuu kuluvan kevään liigafinaaleissa oli kiven alla, aukesi ovi MM-jäille.

Nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen kiitteli yhteistyötä liigaseurojen kanssa, kun Kärpät ”luovutti” vuonna 2000 syntyneen superlupauksen sinivalkoisten pelipaitaan arvokisakaukaloihin.

– Maajoukkueen puolesta iso kiitos Ouluun. Sujuva yhteistyö kertoo, kuinka tärkeää Suomi-kiekon ja maajoukkueiden menestys on seuroille.

Suomi voitti sunnuntaina Venäjän numeroin 5-4 varmistaen alkulohkovoiton. Kupari saa siis huiman näytönpaikan, kun Pikkuleijonat voi katseensa jo kääntää tosipeleihin alkulohkon merkityksettömän päätösmittelön jälkeen.