Edmonton Journal perkasi NHL:ssä tällä kaudella pahasti pettyneen paikallisen Oilersin mennyttä aikaa artikkelissaan varsin laajasti. Suomalaisittain yksi mielenkiintoisimmista aiheista liittyi joukkueen laitahyökkääjäpolitiikkaan.

Edmonton jäi päättyvällä kaudella runkosarjaan, jossa se iski 229 osumaa. Tuolla määrällä irtosi 20:s sija kyseisessä tilastossa, mutta vastaavasti sesongilla 2016-17 Oilers nakutti 243 häkkiä tehden maaleja kahdeksanneksi eniten kaikista joukkueista.

Oli se laskeneiden maalimäärien syytä tai ei, seurasi ölyjpaitojen viime kevään pudotuspelipaikkaa kuluvana keväänä isoista peleistä karsiutuminen.

Sen vuoksi nyt joukkue etsii Edmonton Journalin mukaan hyväksi osoittautunutta, muttei liian kallista laituria. Kuka pelaaja ikinä onkaan, on lähteen mukaan kyseisen pelaajan maalintekotaito GM Peter Chiarellin yksi tärkeimmistä painopisteistä tänä kesänä.

Ja miksi tämä kiinnostaa myös suomalaisten näkökulmasta? Sen takia, että sekä Jesse Puljujärvi (tällä kaudella 65 ottelua tehoin 12+8) että Iiro Pakarinen (40, 2+1) viilettivät öljypaidoissa, ja näistä ensimmäisenä mainitun pahvi jatkuu ensi kauteenkin – Pakarisen sopimus sen sijaan on katkolla.

Kuten jääkiekkoa seuraavat ihmiset tietävät, voisi Puljujärvi aivan hyvin vastata huutoon. Ja siihen olisi tarvettakin joukkueen näkökulmasta – otti roolia alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari tai joku muu.

Oilersin pistepörssin voiton vei puhdas sentteri Connor McDavid 108 pinnalla. Keskushyökkääjän paikkaa pelannut Leon Draisaitl oli sisäisen pörssin kakkonen 70 pisteen turvin, ja ensimmäinen ”puhdas” laitahyökkääjä, eli Ryan Nugent-Hopkins oli pörssikolmonen 48 pinnan turvin. Eroa kärkeen oli siis luvattoman paljon, jopa 60 pinnaa.