Philadelphia Flyers onnistui kuin onnistuikin kukistamaan Pittsburgh Penguinsin ottelussa, jossa Flyersin kesäloma oli vain tappiota vaille valmis alkamaan.

Penguins johti kamppailua lukemin 2-1 aina toisen erän viimeisille minuuteille saakka, kunnes Philadelphian suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula tasoitti pelin alivoimalla. 34-vuotias sentteri saalisti ottelussa lisäksi kaksi syöttöpistettä.

Kolmannessa erässä vierasjoukkueen yksi sankareista oli loukkaantuneiden kirjoilta palannut Sean Couturier, joka tälläsi voittomaaliksi jääneen 2-3-osuman vain reilu minuutti ennen päätössummeria.

Tästä ehti kulua vain 23 sekuntia, kun Penguins-kippari Sidney Crosby pääsi yrittämään maalintekoa täydellisestä avopaikasta. Flyers-vahti Michael Neuvirth oli kuitenkin toista mieltä ja heilautti hanskansa kiekon tielle pelastaen torjunnallaan kenties koko ottelusarjan.

Loppulukemat 2-4 iski Philadelphia-laituri Matt Read, joka laukoi kiekon tyhjään maaliin.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran huomenna sunnuntaina kello 22:05. Pittsburgh johtaa sarjaa voitoin 3-2.