Legendaarinen NHL-tappelija Tie Domi paljasti Sports Illustrated -lehdelle huikean tarinan hänen uransa alkuvaiheilta, kun hän murjoi vastustajan kanaksi pukeutuneen maskotin.

– Ihmiset kysyvät minulta: ”olenko koskaan tapellut fanin kanssa?” Olen tapellut maskottia vastaan, kun oli 14-vuotias, Domi muistelee.

– Kun olin jäähypenkillä, hän hakkasi lasia ja sai kaikki fanit nauramaan. Olin juuri piessyt jonkun pelaajan, joten sanoin maskotille: ”Olet seuraava.” Menin pukukoppiin pelin jälkeen, otin luistimeni pois ja kiipesin yläkertaan, jossa maskotti odotti minua. Sitten hakkasin p*skat ulos siitä kanasta. Hän oli melkein kaksimetrinen. Hänellä oli päällään muuten kokonaan kana-asu paitsi pää. Sitten pieksin p*skat ulos hänestä.

Domi ja kanamaskotti pidätettiin välittömästi tappelun, mutta poliisit päästivät kaksikon lopulta pois, eikä syytteitä nostettu.

Domi tahkosi NHL:ssä yhteensä 1020 ottelua tehoin 104+141=245. Hän summasi urallaan uskomattomat 3515 jäähyminuuttia.

48-vuotias kovanaama on NHL:n kaikkien aikojen eniten tappelujäähyjä tililleen kerännyt pelaaja. Ikoninen kovanaaman tappeli uransa aikana älyttömät 339 kertaa.

Kiekkolegendan poika Max Domi pelaa NHL:ssä Arizona Coyotesissa. Isä-Domi tapaa nykyäänkin tuttuja NHL:n jäähyaitioissa toimineita työntekijöitä, joilla on pelkkää hyvää sanottavaa Max-pojasta.

– He kaikki ovat sanoneet minulle, että Max on todella kohtelias heitä kohtaa, Domi sanoi ylpeästi