Viime viikon perjantaina paikallista aikaa Humboldt Broncos -juniorijoukkuetta kuljettanut bussi törmäsi rekan kanssa noin 30 kilometrin päässä Tisdalesta, Saskatchewanista.

Onnettomuuden jälkeen NHL sekä monet muut organisaatiot ja ihmiset ovat ottaneet osaa 16 henkeä vaatineeseen tapaturmaan. Lisäksi 13 henkilöä loukkaantui.

Muun muassa GoFundMe on järjestänyt kampanjan, johon vapaaehtoiset saavat antaa rahoitusta onnettomuudessa menehtyneiden ja loukkaantuneiden uhrien perheille ja omaisille. Tähän mennessä kampanja on onnistunut keräämään peräti 8,7 miljoonaa dollaria 105 000 eri lahjoittajalta.

NHL on kantanut kortensa kekoon myös viime yönä alkaneiden NHL:n pudotuspelien alla. Liigan varakomissaari Bill Daly kertoi USA Today Sportsille, että NHL on lähettänyt Humboldt Broncos-tarroja jokaiselle joukkueelle. Seurat voivat vapaaehtoisesti kiinnittää tarrat pelaajien kypäriin pudotuspelien ajaksi.

Playoffsien käynnistyttyä viime yönä, jokaisella pelaajalla oli kypärässään kyseinen Broncos-tarra. Pittsburgh Penguinsin varustevastaava Dana Heinzen mielestä tämä oli päivänselvä asia.