Maailman parhaan jääkiekkosarjan ympärillä on jo pitkään arvuuteltu, kuka pokataan kauden päätteeksi NHL:n arvokkaimman pelaajan, Hart Trophyn saajaksi. Taisto tästä arvostetusta palkinnosta on jättänyt jokseenkin sivuun yhtälailla tärkeän, parhaalle puolustustajalle jaettavan Norris Trophyn.

Kilpailu parhaan puolustajan tittelistä on vähintäänkin yhtä tasainen. Kiekkoraamattuna pidetty The Hockey News listasikin tuoreessa julkaisussaan suurimmat ehdokkaat, jotka taistelevat tästä kyseisestä palkinnosta.

Seth Jones, Columbus Blue Jackets

Jones on yksi suurimpia tekijöitä siihen, että Columbus on hyvää vauhtia matkalla pudotuspeleihin. Hänen peliaikansa on NHL:n puolustajista 14. korkein ja hän on puolustajien pistepörssissä sijalla 10 (16+41=57). Jones sijoittuu sekä kiekonriistoissa että laukaisuprosenteissa NHL:n kolmanneksi parhaaksi puolustajaksi.

John Klingberg, Dallas Stars

Vaikka palkinto meneekin parhaalle puolustajalle, myös tehokkuudella hyökkäyspäässä on nykyään suurempi merkitys kuin ennen. Klingberg on takonut tällä kaudella kahdeksan maalia ja yhteensä 65 tehopistettä, joka on toiseksi paras lukema puolustajista.

Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Hedman oli jo ennen kauden alkua yksi suurimmista suosikeista pokkaamaan Norris Trophyn tämän kauden päätteeksi. Ruotsalainen on puolustajien tehotilaston kärkinimi (+30) ja pistepörssin kuudes (16+45=61). Lisäksi hänen peliaikansa on NHL:n kuudenneksi paras.

Drew Doughty, Los Angeles Kings

Doughtyn kausi on toistaiseksi ollut kaikin puolin vakuuttava. Hän on puolustajien pistepörssin seitsemäs (10+49=59), jonka lisäksi hänen peliaikansa on liigan korkein (yli 2100 minuuttia). Tästä alivoima-aikaa on peräti 225 minuuttia. Doughty on tehotilastossa sijalla kuusi (+25).

P.K. Subban, Nashville Predators

Subban on puolustajien maalipörssissä jaetulla kärkipaikalla 16 osumallaan ja pistepörssissä sijalla kahdeksan (16+42=58). Hänen jääaikakeskiarvonsa on yli 24 minuuttia siitäkin huolimatta, että hän pelaa NHL:n kovimmassa puolustajakuusikossa.

Alex Pietrangelo, St. Louis Blues

Pietrangelo on ollut yksi Bluesin suurimmista työhevosista tällä kaudella. Jay Bouwmeesterin ja Carl Gunnarssonin loukkaantumiset ovat lisänneet Pietrangelon taakkaa entisestään. Mikäli Blues etenee pudotuspeleihin, on kanadalainen myös syytä nostaa jalustalle. Hänen jääaikansa on liigan viidenneksi korkein ja tehopisteiden osalta Pietrangelo sijoittuu puolustajista 13. parhaalle sijalle (15+38=53).

Shayne Gostisbehere, Philadelphia Flyers

Muutama kuukausi sitten Gostisbehereä oltiin jo työntämässä ulos Norris-kilpailusta, mutta viime aikoina hän on noussut sinne takaisin. Hän on takonut 75 otteluun 13 maalia ja yhteensä 62 tehopistettä, mikä oikeuttaa puolustajien pistepörssin viidennelle sijalle. Hän on yksi NHL:n tappavimpia aseita ylivoimalla – yli puolet Gostisbeheren pisteistä on syntynyt nimenomaan ylivoimalla.

John Carlson, Washington Capitals

Voiko enää parempaan paikkaan pelata NHL-uran parasta kautta? Carlsonista tulee tämän kauden jälkeen rajoittamaton vapaa agentti ja tällä hetkellä hän johtaa puolustajien pistepörssiä 66 tehopisteellään. Hänen peliaikansa on puolustajista 13. korkein.

Brent Burns, San Jose Sharks

Vaikean alkukauden jälkeen Burns on noussut jälleen sinne, missä hänen kuuluukin olla – NHL:n puolustajien parhaimmistoon. Hän on puolustajien pistepörssissä kolmantena vain kolme pistettä Carlsonia jäljessä. Burns pelaa keskimäärin yli 25 minuuttia per ottelu ja on edelleen joukkueensa ehdotonta kärkeä.

Ryan Suter, Minnesota Wild

Kausi päättyi epäonnisesti loukkaantumiseen, mutta siitä huolimatta Suter ansaitsee oman krediittinsä. Hän on Doughtyn jälkeen eniten peliaikaa kerännyt pelaaja yli 2000 minuutillaan. Suter sijoittuu alivoima-ajassa NHL:n kuudenneksi korkeimmalle jalustalle, jonka lisäksi hän on tykittänyt 14. suurimmat tehopisteet (6+45=51) kaikista puolustajista.

Mark Giordano, Calgary Flames

Giordano on blokannut enemmän laukauksia kuin kukaan muu tässä listassa. Hän on 13 maalillaan puolustajien maalipörssissä sijalla 13 ja NHL:n kymmenenneksi eniten peliaikaa niittänyt pelaaja.

The Hockey Newsin julkaisun voit kokonaisuudessaan lukea täältä.