Edmonton Oilersin ruotsalaishyökkääjää Pontus Åbergia ei näkynyt ollenkaan kokoonpanossa Oilersin viikonlopun otteluissa.

Oilersin päävalmentaja Todd McLellan paljasti lehdistölle keskiviikkona, että Åberg oli hyllytetty seuran toiminnasta kurinpidollisista syistä.

– Hänet otettiin pois kokoonpanosta muista syistä, kuin hänen pelaamisensa takia. Tämä on vakavaa. Valmennusjohto ei ole tyytyväinen, organisaatio ei ole tyytyväinen ja olen varma, että hänen pelitoverinsa eivät ole tyytyväisiä, McLellan jyrähti.

Siirtorajalla Nashville Predatorsista Oilersiin saapunut Åberg pääsi Hurricanesia vastaan kuitenkin irti ja hän teki tehot 1+2, kun Oilers voitti vakuuttavasti 7-3.

Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa samassa ketjussa ennen hyllytystä pelannut Åberg on tehnyt Oilersissa yhdeksässä ottelussa tehot 1+4=5.

Oilers Nation -sivuston tietojen mukaan Åberg hyllytettiin harjoitusten väliin jättämisen takia. Sivusto kuitenkin epäilee McLellanin vakavien kommenttien takia, että taustalla voisi olla pahempikin rike.