Nashvillen P.K. Subban hehkuttaa Pekka Rinnettä: ”Aikakautensa parhaista maalivahdeista”

© Kuva: Getty Images

P.K. Subban pelaa tällä hetkellä toista kauttaan Nashville Predatorsin riveissä. Tehojen puolesta kanadalainen pelaa yhtä uransa parasta sesonkia NHL:ssä. 70 otteluun on syntynyt jo 15 maalia ja yhteensä 50 tehopistettä.

NHL Without a Map oli San Franciscossa seuraamassa Nashvillen maalivahti Pekka Rinteen ja hyökkääjä Miikka Salomäen valmistautumista joukkueensa aamuharjoituksiin.

NHLWAMin Juhani Putkonen ja Juho Manninen olivat haastatelleet edellisenä päivänä Nashvillen tähtipuolustaja Subbania, jolta tiedusteltiin muun muassa elämän tarkoitusta.

– Elämän tarkoitus on etsiä siihen täyttymystä. Välittämättä siitä onko menestynyt vai ei. Minulle täyttymystä tarkoittaa perhe. Uuden luominen, perheen perustaminen ja se, että voi antaa jotain takaisin, Subban kertoi.

Uransa aikana Subban on tehnyt paljon hyväntekeväisyyttä. Suurin lahjoitus, jonka hänen tiedetään tehneen, on 10 miljoonan dollarin lahjoittaminen lastensairaalaan Montrealissa.

–  Minulle lahjoittaminen lähtee siitä, mitä olen itse kokenut. Henkilökohtaisista kokemuksista ja ihmisistä jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen. Saan siitä valtavasti iloa ja kun puhutaan elämän tarkoituksesta, niin ehdottomasti osa on auttaa muita parhaansa mukaan, Subban perusteli hyväntekeväisyyttään.

Kanadalainen on myös hyvin tunnettu muodistaan. Hän pukeutuu jokaiseen otteluun uusi puku päällään.

– Yleensä laitan päälleni sen, minkä satun vaatekaapistani löytämään. Torontossa kasvaessani vanhempani opettivat minut pukeutumaan asiallisesti aina, kun poistun kotoa. Rakastan vaatteita ja minulla on myös oma pukumallisto. Kun puhutaan tyylistä ja muodista, puhutte oikealle kaverille, Subban naurahti.

Nashvillen pelaaminen on tällä kaudella sujunut erinomaisesti. Subban näkee Predatorsilla olevan loistava joukkue kasassa ja hän nauttii olostaan etenkin suomalaisten pelaajien kesken.

– He ovat huipputyyppejä! Heidän kanssaan on helppo tulla toimeen, ja siksi kaikki haluavat viettää aikaansa heidän parissa. Miikka on hieman hiljaisempi, mutta ”Peksi” on Peksi. Hän on yksi aikakautensa parhaista maalivahdeista. Hän on tähti NHL:ssä ja pyrin oppimaan häneltä. Seuraan, kuinka kovasti hän tekee töitä päivittäin ja arvostan häntä persoonana todella paljon. Ehdottomasti yksi parhaista joukkuekavereistani koskaan, Subban hehkutti.

Uusimman NHLWAM-jakson voit käydä katsomassa kokonaisuudessaan tästä linkistä!

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!