|Newark, New Jersey| Patrik Laineen laukaus kasvaa hyvää vauhtia NHL-legendaksi. Nyt ”Tesoman Tykki” itsekin myöntää, että tappavalla kudilla on salaisuutensa, mutta selitys on paljon yksinkertaisempi, kuin moni odottaisi.

– Olen nyt vuoden vanhempi, ja tiedän paremmin, miten täällä pelataan lätkää. Taidan vaan olla vähän parempi pelaaja kuin viime vuonna. Kun onnistumisia tulee, itseluottamus kasvaa, ja pelaaminen tuntuu yhä paremmalta. Laukoa pitää paljon. Ei haittaa, vaikka ei olisi niin hyvä paikkakaan, mutta kiekkoa pitää saada maalille, Laine kertoo.

[readmore from=”haastattelut”]

Laine jää NHL:n historiaan, vaikka hän lopettaisi uransa huomenna. Hänet tullaan muistamaan yhtenä parhaista teini-ikäisistä maalintekijöistä kautta aikojen.

Laine sivusi torstaina Sidney Crosbyn lukemaa, ja itse Wayne Gretzky on vain maalin päässä. Ennätystä hän sentään tuskin tekee: Jimmy Carson mätki peräti 92 maalia ennen 20-vuotissyntymäpäiväänsä.

– Totta kai se on mahtavaa olla samalla listalla noiden kavereiden kanssa. Toisaalta ne ovat vain numeroita. Seuraavassa pelissä minulle ei ole niistä mitään hyötyä, Laine huomauttaa.

– Mahtavaa se on olla Ovetshkinin perässä, mutta toisaalta en halua kenenkään perässä olla! Tällaisia asioita ei sovi ajatella liian paljon. Kun joukkue kerää sarjapisteitä ja pelaa hyvin, se riittää minulle.

Runkosarjaa on Jetsillä vielä toistakymmentä ottelua jäljellä. Sen jälkeen alkaa aivan uudenlainen jännittäminen. Miten Patrik Laine menestyy ensimmäisissä Stanley Cupin pudotuspeleissään? Viime vuonna pleijarit jäivät kauas, nyt jäällä hurjastelee vahvempi joukkue.

– Yksinkertaista, mutta olemme tehneet maaleja enemmän kuin vastustajat. Maalivahtimme ovat pelanneet varsin hyvin. Hyvin he pelasivat viime vuonnakin, mutta me (kenttäpelaajat) emme antaneet heille niin paljon tukea kuin nyt. Kaikkiaan meillä on nyt hyvä nippu.

– Tilanne on nyt erilainen kuin viime vuonna. Silloin tiesimme jo hyvissä ajoin, ettemme pääse pudotuspeleihin. Nyt alkaa näyttää hyvältä. Täytyy jatkaa hyvää menoa. Sen takia jääkiekkoa pelataan, että ottelut jatkuvat runkosarjan jälkeenkin, Laine linjaa.