Jaromir Jagrin, 45, upean NHL-uran päättyminen merkitsi myös sitä, että taalaliiga sai uuden ikäpresidentin. Minnesota Wildin 41-vuotias konkarihyökkääjä Matt Cullen korostaa pitävänsä kunnia-asiana sitä, että hän on nyt liigan vanhin pelaaja.

– Olen ylpeä siitä, että olen pystynyt pelaamaan näin pitkään. Se ei ole helppoa. Tämä on nuorten miesten peli, Stanley Cup-mestaruutta viime vuonna Pittsburgh Penguinsissa juhlinut Cullen toteaa StarTribunelle.

[readmore from=”suomalaiset”]

Cullen on tahkonut NHL-urallaan 1417 ottelua, eikä hän ole aikeissakaan sysätä hokkareita naulaan. Yhdysvaltalaissentteri on pelannut meneillään olevalla kaudella 50 ottelua tehoin 4+7=11.

– Onhan tuosta iästä mainittu minulle muutaman kerran, Cullen kuittaa kuittailun.

Cullenin mukaan hän ei suuremmin vaivaa sillä ajatuksiaan.

– Ei kukaan pelaaja aseta koskaan sellaista tavoitetta, että ”aion olla liigan vanhin kaveri”. Minä katson asiaa positiiviselta kantilta. Olen pystynyt pelaamaan pitkään melko korkealla tasolla ja on kunnia olla yhä täällä.

Ikä tuo viisautta myös harjoitteluun. Cullen ei pidä enää niinkään rautaa pilkkanaan keskittyen treeneissä voiman sijaan toisiin asioihin lihashuollosta piiruakaan tinkimättä. Venyttelyä ja taas venyttelyä vielä nukkumaankin mennessä.

– Vanhemmalle kaverille luistelun ylläpito on kaikki kaikessa pysyäksesi tässä liigassa. Minä olen pyrkinyt pitämään ensisijaisesti huolen siitä, että lihakseni sallivat sen.

Cullen alleviivaa tietenkin myös ruokailutottumuksia ja erityisesti peräänantamattomuutta.

– Jos lopetat itsesi kehittämisen, niin olet jo matkalla ulos. Vanhetessa et enää suuremmin saa lisää voimaa etkä kasvakaan. Silloin on panostettava niihin asioihin, joissa pystyt vielä kehittymään ja parantamaan fysiikkaasi. Henkinen kantti ratkaisee.

Tämä kausi saattaa jäädä Cullenin viimeiseksi Wildissa, mutta takaportti toisaalle on ainakin vielä raollaan.

– Se selviää lopullisesti kesällä. Olen erittäin tyytyväinen siihen, miltä minusta ja kehossani nyt tuntuu. Se on positiivista, Cullen vihjaa halustaan jatkaa NHL-uraansa.