Kasperi Kapanen: ”Ei se mitään katulätkää ole”

© Kuva: Getty Images

|New York| Hyökkääjä Kasperi Kapanen pelaa neljättä kauttaan Pohjois-Amerikassa. Pittsburgh Penguinsin varaus päätyi pelaajakaupassa Toronton organisaatioon vuonna 2015. Vastuuta on tullut enimmäkseen farmissa.

– Ei kulkeminen NHL:n ja AHL:n välillä ole oikeastaan stressannut. Tietyille pelaajille tulee semmoinen rooli. Toivottavasti ei lähetetä enää takaisin alas. Se on tavoitteeni tietysti. Mielestäni AHL on toiseksi paras liiga maailmassa. Sielläkin pelataan änäripeliä. Pelin taso on melkein yhtä hyvä, mutta on sieltä silti iso harppaus NHL:ään.

– Hyviä pelejä siellä on. Ei se mitään katulätkää ole tietenkään. Huomaa, kun NHL:ssä pelaa, että pärjää tosi hyvin ja pysyy vauhdissa mukana. Ensimmäiset pelit vaan menevät totuttelemiseen.

Maple Leafsissa Kapasen rooli ei ole vielä suuri. Ottelukohtainen peliaika pyörii kymmenessä minuutissa tai hieman päälle.

– Tällä kaudella tunnen olevani enemmän kokonaisvaltainen pelaaja. NHL-ryhmässä rooli on puolustussuuntainen, ja alivoimavastuutakin tulee. Semmoinen rooli on annettu, ja siinä olen mielestäni parantanut.

Maajoukkuetasolla Kapasen paras saavutus on alle 20-vuotiaiden MM-kulta kahden vuoden takaa. Kehitys on sitä luokkaa, että nuorimies olisi taistellut paikasta Suomen olympiajoukkueeseen – jos NHL vaan olisi pelaajansa Etelä-Korean Pyeongchangiin päästänyt.

– Hienoahan se olisi katsoa, jos kaikki maailman parhaat pelaajat olisivat olympialaisissa. Mutta onhan aina loukkaantumisvaara olemassa. Jos pelaajilta kysytään, varmaan monet haluaisivat edustaa maitaan. Ainakin minä haluaisin mennä, jos pääsisin vaan, hyökkääjälupaus sanoo.

Haastattelu: Pasi Tuominen, New York


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.