NHL-pomo puolusti kritiikistä kärsinyttä sääntöä: ”Kokonaiskuvassa se toimii”

© Kuva: Getty Images

Eilen pidetyssä NHL:n johtoportaan haastattelussa liigan suurin vaikuttaja Gary Bettman otti puheeksi kannattajia ja erityisesti joukkueita häirinneen säännön. Tällä kaudella yhä useampi ottelussa syntynyt maali ollaan peruttu maalivahdin häiritsemisen takia. Tuomarit ovat pelien aikana puuttuneet sääntöön tarkistamalla tilanteet videonauhalta, mutta siitä huolimatta tuomiot ovat olleet usein kyseenalaisia.

Tarkkaa määritelmää maalivahdin häiritsemisestä ei ole: Hyökkäävä pelaaja ei saa olla kontaktissa maalivahdin kanssa laukaustilanteessa, eikä pelaaja saa olla maalivahdin alueella ellei kiekko ole myös siellä pelattavana.

Tuomarit ovat herkällä sormella hylänneet maaleja. Tällä kaudella jo 33 maalia on hylätty maalivahdin häiritsemisen takia. Viime vuonna lukema koko kauden ajalta oli 35. Lisäksi videotarkistuksiin ollaan käytetty paljon aikaa, joka on myös syönyt pelin viihdyttävyyttä.

Bettman puolusti sääntöä toimivana, mutta toivoi, että päätösten tekoon käytettäisiin vähemmän aikaa.

– Kokonaiskuvassa se toimii, mutta olemme päätyneet tilanteisiin, joissa tuomarit epäilevät liikaa tuomioitaan. Videotarkistusten tarkoituksena on auttaa, jos tuomari ei nähnyt kaikkea. Sen tarkoitus ei ole kaivaa syytä loputtomiin, jotta esimerkiksi maali hylättäisiin, Bettman kommentoi.

– Tuomareiden tulisi olla varmoja, jos he haluavat perua jäällä annetun tuomion. Neuvomme tuomareita käyttämään videotarkistuksia vain nopeaa tarkistusta varten.

Esimerkiksi Washington Capitalsin valmentaja Barry Trotz on kommentoinut maalivahdin häirintää makukysymyksenä.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.