Nashvillen suomalaismaalivahti harmittelee olympialaisia

© Kuva: Getty Images

|Newark, New Jersey| NHL päätti jättää Etelä-Korean Pyeongchangissa helmikuusssa olympiakisat väliin. Ensimmäistä kertaa sitten Lillehammerin 1994 kisojen jääkiekon olympiakullasta eivät mittele maailman parhaat pelaajat.

Nashville Predatorsin suomalaismaalivahtia Juuse Sarosta NHL:n olympiaboikotti harmittaa.

– Totta kai se olisi ollut hieno juttu, Saros sanoo viitaten mahdollisuuteen yrittää paikkaa Suomen olympiajoukkueeseen.

Olympiajoukkueet muodostetaan tänä vuonna NHL:n ulkopuolisista pelaajista. Saros aikoo seurata kisoja tarkasti, minkä pelikiireiltään ehtii.

– Aina olen seurannut olympialaisia, pienestä pitäen. Ja ovathan kisat ihan mielenkiintoiset nytkin. Kyllä varmasti tulee seurattua, miten pelit siellä menevät, Saros toteaa.

Jos NHL olisi ollut olympialaisissa mukana, ei Saros tuskin olisi mahtunut Suomen joukkueeeseen. Pelaavathan suomalaismaalivahdeista NHL:ssä vakituisesti myös Pekka Rinne, Tuukka Rask, Kari Lehtonen, Antti Niemi ja Antti Raanta.

Leijonien maalivahdit Pyeongchangissa ovat Mikko Koskinen, Karri Rämö ja Juha Metsola. Heistä Koskinen on pelannut neljä ja Rämö 166 NHL-ottelua. Koskinen on Leijonien ykkösvahti.

Haastattelu: Pasi Tuominen, Newark, New Jersey


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.