Nashville kouluttaa uutta suomalaista ykkösvahtia – Tätä asiaa hiotaan erityisesti

© Kuva: Getty Images

|Newark, New Jersey| Pekka Rinne, 35, on tällä hetkellä Nashville Predatorsin itse oikeutettu ykkösmaalivahti. Rinne on huippuiskussa, mutta vuosikymmentä hän tuskin torjuu enää NHL:n huipulla.

Samaan aikaan Nashville kouluttaa tulevaa ykkösmaalivahtia. Predatorsin organisaatiossa Juuse Saros kolmatta kauttaan pelaava Juuse Saros on jo taitonsa ja kehityskelpoisuutensa osoittanut.

Saros on joutunut torjumaan kuitenkin Nashvillen farmissa Milwaukee Admiralsissa. Tämä johtuu siitä, että Predators haluaa antaa hänelle pelituntumaa.

– AHL on ollut siitä hyvä, että olen saanut enemmän pelejä alle. Sitä kautta on tullut pelaamiseen rytmiä. Myös AHL on hyvä liiga pelata. Sielläkin kaikki joukkuekaverit ovat aika lailla tuttuja aiemmilta kausilta. Hyvä joukkue meillä on sielläkin, ja pelaaminen on mukavaa, kertoo Saros.

Saros paljastaa, mitä Predators on toivonut hänen kehittävän eniten.

– Kun tuli Pohjois-Amerikkaan Suomesta, mailapeli oli varmastikin se, mitä alettiin eniten hioa. Ja kokonaispakettia yritetään kehittää koko ajan.

Kansainvälisellä tasolla Suomen maajoukkue alkoi menestyä vasta itäblokin kaatumisen jälkeen, kun Neuvostoliitto ja Tshekkoslovakia katosivat jääkiekkokartalta. NHL:ssä Leijona-vahdit löivät itsensä läpi 2000-luvulla. Miikka Kiprusoff oli ensimmäinen suomalainen tähtitason NHL-vahti.

– Suomessa pelaajat saavat maalivahtivalmennusta pienestä pitäen. Se on varmasti yksi osa siinä, että hyviä maalivahteja on tullut paljon. Monen jutun summahan se on. Ja voi olla, että suomalainen mielenlaatukin sopii maalivahdin hommaan, arvioi Saros.

Haastattelu: Pasi Tuominen, Newark, New Jersey


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.