Tuomo Ruutu muistelee uskomatonta maaliaan: ”Jos on jotain flow-tilaa, niin siinä se tuli”

© Kuva: Getty Images

Tuomo Ruutu on tehnyt kiekkourallaan paljon maaleja. Yksi hänen maaleistaan on jäänyt mieleen kuitenkin erityisen hyvin.

Suomi pelasi syyskuussa 2004 Toronton Air Canada Centerissä World Cup -turnauksen loppuottelussa Kanadaa vastaan. Ruutu teki ottelussa uskomattoman upean maain. Hän pääsi oikean laidan kautta kanadalaisilta karkuun ja laittoi kiekon kauniisti häkkiin.

– Tosi hyvin muistan. Se on uraltani yksi sellaisista hetkistä, joka on jäänyt tosi hyvin mieleen, Ruutu kertoo NHL Suomelle.

Ruutu pelasi tilanteessa kovalla itseluottamuksella.

– Jos on jotain flow-tilaa, niin siinä tuli se. Ennen maalipaikkaa oli sellainen fiilis, että tiesin, että tämä menee sisään. Oli se hieno kokemus, hän kertoo.

Maali olisi tietysti ollut suomalaisessa jääkiekkohistoriassa vieläkin merkittävämpi, jos Leijonat olisi voittanut. Kanada voitti suomalaiset kuitenkin 3-2.

– Oli finaalikin hieno kokemus, vaikka hävisimme. Täysi Air Canada Center ja kaikki muu. Jäi harmittamaan tosi paljon, koska pelasimme todella hyvän turnauksen. Siinä sattui ja tapahtui, toteaa Ruutu.

13 vuotta kestäneeltä NHL-uraltaan Ruutu ei muista maalia, joka olisi jäänyt vastaavalla lailla mieleen.

– Ei erityisesti ole jäänyt mieleen. Jotkut tietyt hetket. Mutta kyllä tuo on se maali, joka on jäänyt parhaiten mieleen.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!