Kova väite: ”Selänne olisi voinut pelata vielä pari kautta lisää”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Tuomo Ruutu pelasi NHL:ssä yli vuoikymmenen ajan Teemu Selännettä vastaan. Samaan joukkueeseen Selänteen kanssa hän pääsi Leijonissa.

Ruutu ja Selänne olivat mukana samaan aikaan 2004 World Cupissa, 2008 MM-kisoissa sekä olympiaturnauksissa Vancouverissa 2010 ja 2014. Näissä koitoksissa suomalaiset ylsivät joka kerta mitaleille.

Selänteen maajoukkueura päättyi Sotshin pronssiotteluun, jossa Leijonat voitti Yhdysvallat 5-0.

-Olihan se aika täydellinen käsikirjoitus koko turnaukselle. Teemu pelasi upean turnauksen ja olen sitä mieltä, että Teemu olisi pystynyt pelaamaan vielä pari kautta hyvin, jos olisi vain halunnut, Ruutu kommentoi NHL Suomelle vaikuttaen olevan Selänne-spekulaatiossaan aivan tosissaan.

Sotshissa Selänne 43-vuotias ja pelasi yhä kovalla tasolla.

-En tiedä, kuinka nopea kaveri oli aikoinaan, mutta oli edelleen 43-vuotiaana pirun nopea. Paljon nopeampi kuin moni muu, Ruutu muistelee.

Sotshista Leijonilta ei odotettu paljoakaan, mutta pronssia tuli silti.

– Sotshista jäi tietenkin tosi hyvät muistot. Se oli aika kirsikka kakun päälle, vaikka ei päästy finaaliin. Mutta USA-voitto pronssiottelussa. Ei se ole joka päiväistä suomalaisessa jääkiekossa, Ruutu toteaa.

Vancouverin 2010 kisojen välieräottelussa USA oli murskannut Suomen 6-1.

– Ehkä vähän semmoinen niin sanottu revanssi. Kyllä se oli kiva nähdä, että vastustaja turhautuu ja ajattelee, että ”ei ole todellista”, ”eihän tän näin pitänyt mennä”. Oli kiva revanssi, eikä niitä olympiamitaleja kenelläkään liikaa ole, naurahtaa Ruutu Sotshin pronssipelistä.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS