Sami Vatasella kulkee – ”Itselläni on ollut hyvä meno”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

|NEWARK, NEW JERSEY| Sami Vatasen ura on lähtenyt uudessa seurassa nosteeseen. Hän on pikavauhtia ottanut paikan New Jersey Devilsin ykköspuolustajana.

Torstaina Devils pehmitti kotihallissaan Prudential Centerissä kovavireisen Washington Capitalsin jatkoajalla 4-3. Vatanen pelasi loistavasti. Hän merkkautti peräti kolme maaliin johtanutta syöttöä – muun muassa passin Taylor Hallin tekemään voittomaaliin.

– Mun mielestä hyvä peli, ihan vähän alussa ja sitten varsinaisen peliajan lopussa oltiin jäljessä. Taisteltiin kuitenkin voitto, hyväntuulinen ja pirteä Vatanen kertasi heti pelin jälkeen Devilsin kopissa NHL Suomen kirjeenvaihtajalle Pasi Tuomiselle.

Ottelu oli Vatasen 300. esiintyminen NHL:ssä. Hän juhli tapahtumaa merkkauttamalla sadannen syöttöpisteensä, ja vielä pari päällekin. Ja jotta pyöreiden lukemien sarja olisi yhä täydellisempi, Vatanen oli pelaamassa kymmenettä otteluvoittoaan Devilsissä.

– Eivät ne tasaluvut periaatteessa hirveästi merkitse. Oikeastaan vain tuo voitto tuo iloa. Mun mielestä pelaamme tosi nopeata ja helkatin hyvää lätkää.

– Itselläni on ollut hyvä meno, kun olen päässyt pelaamaan tosi paljon ylivoimaa ja alivoimaa. Siitä lähdetään, että puolustuspää on kunnossa. Ja kun hyökkäyspäässä pääsee paljon pelaamaan, kyllä siellä pitää sitten pisteitäkin tulla, tiedostaa Vatanen.

Anaheim Ducks kauppasi Vatasen, 26, Devilsiin viime marraskuussa. Tällä kaudella hän on pelannut 35 ottelua ja saalistanut niissä tehopisteet 2+12=14.

Haastattelu: Pasi Tuominen, Newark, New Jersey

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS