Valtteri Filppula nousutrendin taustasta NHL Suomelle: ”Se on toiminut hyvin”

© Kuva: Getty Images

|NEWARK, NEW JERSEY| Lauantain ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan Philadelphia Flyersin alku oli hankala, mutta Flyers nousi vakuuttavaan 5-3-voittoon vierasottelussaan. Valtteri Filppula hyökkäsi Flyersin kakkosketjussa ja Jori Lehterä nelosvitjassa.

Filppula on tyytyväinen joukkueensa nousutrendiin.

– Ihan hyvä, tasainen peli. Teimme ylivoimalla pari tärkeätä maalia ja pääsimme johtoon. Ihan hyvin pelattiin siitä eteenpäin, Filppula kertasi Prudential Centerin pukukopissa NHL Suomelle pian pelin jälkeen.

Devils, jota edustaa suomalaispuolustaja Sami Vatanen, johti ottelua 1-0 ja 2-1. Nouseminen voittoon kuvastaa hyvin Flyersin vahvaa nousukuntoa. Marras- ja joulukuussa joukkue rypi pahasti, mutta nyt kuudesta viime ottelusta on viisi voittoa.

– Puolustuspelimme, erityisesti keskialueen puolustaminen, on parempaa. Nyt vastustaja ei enää pääse suoraan meidän päätyymme. Kun saamme enemmän riistoja keskialueella, ei tarvitse aina lähteä rakentamaan hyökkäystä ihan omista.

– Olemme vähän muuttaneet keskialueen puolustamista. Se on toiminut ihan hyvin, ja ollaan pystytty viettämään enemmän aikaa vastustajan päädyssä.

Ennen Devils-ottelua Flyersillä oli tuiki harvinainen viiden päivän ottelutauko. Filppula otti tilaisuudesta kaiken irti ja suuntasi Yhdysvaltain koillisosaan, lähelle Kanadan rajaa.

– Kävin laskettelemassa Vermontissa! Ihan kiva reissu, siellä oli mukavasti lunta. Hyvin sai ajatukset välillä muualle jääkiekosta.

Flyersin on pisteen pudotuspeliviivan alapuolella. Taisto on itäisessä konferenssissa tasaista, kun viisi joukkuetta on Metropolitan-divisioonassa pisteen sisällä.

Haastattelu: Pasi Tuominen, Newark, New Jersey


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.