|Newark, New Jersey| Philadelphia Flyersin Valtteri Filppula on mielissään maanmiestensä menestymisestä taalakaukaloissa. NHL ilmoitti keskiviikkona, että Florida Panthersin ykköspelaaja Aleksander Barkov ja Nashville Predatorsin luottomaalivahti Pekka Rinne oli valittu liigan All-Star-otteluun.

Pohjois-Amerikassa tähdistövalintoja pidetään varsin kovassa arvossa.

– Tosi hyvät fiilikset Barkovin ja Rinteen valinnoista. Molemmat ovat pelanneet todella hienosti, ja paikat tähdistöpeliin ovat ansaitut. Olisi siellä voinut kyllä olla muutama muukin suomalainen. Nykyään All-Star-peliin on kuitenkin vaikeampi päästä, kun jokaisesta jengistä valitaan tietty määrä pelaajia, ja pelaajia valitaan muutenkin vähemmän, Filppula kertoi NHL Suomelle lauantaina Newarkissa Philadelphian 5-3-voittoon päättyneen New Jersey Devils -ottelun jälkeen.

[readmore from=”haastattelut”]

Barkovin ja Rinteen lisäksi NHL-joukkueidensa parhaita pelaajia ovat suomalaisista muiden muassa Tuukka Rask (Boston Bruins), Teuvo Teräväinen (Carolina Hurricanes), Sebastian Aho (Carolina Hurricanes), Patrik Laine (Winnipeg Jets), Mikko Rantanen (Colorado Avalanche), Mikael Granlund (Minnesota Wild) ja Rasmus Ristolainen (Buffalo Sabres). Heitä ei kuitenkaan valittu All Starsiin.

NHL:n All Star -viikonloppu on ohjelmassa Tampassa 27.-28. tammikuuta.

Haastattelu: Pasi Tuominen, Newark, New Jersey