Dallas Starsin pakki Julius Honka on ollut lähimenneisyydessä kiekkoihmisten huulilla, kun hän onnistui viime yönä tekemään joukkueelleen komean maalin hirmuisella lämärillään ottelussa NY Rangersia vastaan.

Täysosuman lisäksi Hongan kannalta ilonaiheita aiheutti ja aiheuttaa viime aikojen pelilliset otteet. Päävalmentaja Ken Hitchcock oli paljastanut NHL.comin suomenkieliselle sivustolle, mistä pakin nousujohteinen vire on peräisin.

– Hän (Honka) ei ole isokokoinen kaveri, mutta hän on voimakas ja hänellä on vahvat jalat. Rick (apulaisvalmentaja Wilson) on neuvonut häntä, kuinka käyttää mailaa ja kroppaa hyväksi edessä olevan pelaajan kiertämiseen. Hän on selvästi kehittynyt viime aikoina, suomalaista kehunut luotsi paljasti.

Hongan näkökanta oli aikalailla sama: Hän ottanut askeleita eteenpäin, mutta toisaalta vastuuta pitäisi tulla jatkossakin, jotta kehitystä tapahtuisi.

– Omasta mielestäni olen oppinut koko ajan lisää, ja pelaaminen vain auttaa oppimista, puolustaja tuumasi.

Honka pääsee yrittämään edistysaskeleiden ottamista seuraavan kerran torstaiyönä, kun hänen joukkueensa kohtaa NY Islandersin.