Chicago Blackhawks, joka on karmaisevan heikon pätkänsä jälkeen voittanut viimeiset kolme otteluaan, kutsui suomalaispuolustaja Ville Pokan NHL:ään.

23-vuotias suomalainen varattiin NHL:ään vuonna 2012, kun New York Islanders huusi hänet heti toisen varauskierroksen alkupuolella.

Maisema vaihtui kuitenkin nopeammin kuin kukaan osasi odottaa New Yorkista Chicagoon. Islanders nimittäin vahvisti alakertaansa puolustaja Nick Leddyllä ja yksi Blackhawksin vastaanottamista vaihtokappaleista oli Pokka.

Siirto tapahtui lokakuussa 2014, siis juuri sillä hetkellä, kun Pokka oli aloittamassa Pohjois-Amerikan uransa.

Tuosta hetkestä lähtien Pokka on odottanut omaa mahdollisuuttaan NHL:ssä, mutta hän on joutunut pettyä kerta toisensa jälkeen. Ensinnäkin hänet on jokaisena vuotena passitettu harjoitusleirin jälkeen AHL:ään ja toisekseen kutsut ylös ovat olleet hyvin vähissä; silloin harvoin, kun NHL-kutsu on tupsahtanut niin sanotusti postilaatikosta sisään, on suomalaisnuorukaisen ollut tyytyminen katsomopuolustajan rooliin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Pokalla on jälleen kerran menossa erinomainen kausi AHL-seura Rockford IceHogsissa, sillä hän on merkkauttanut 26 pelaamaansa otteluun tehot 3+9=12. Niinpä katseet Chicagon suunnalla osuivat häneen, kun sekä Cody Franson että Jan Rutta loukkaantuivat – siis ne kaksi kesällä Chicagoon saapunutta uutta pelaajaa, jotka sysäsivät Pokan farmiin.

Blackhawks ilmoitti laittaneensa Fransonin pitkäaikaistoipilaiden listalle ja kertakaikkisen upean siirron Euroopasta NHL:ään tehneen Jan Ruttan uskotaan puolestaan kärsivän viime yön voitokkaassa Florida Panthers -ottelussa syntyneestä aivotärähdyksestä.

Kun siis loukkaantuneena ei ole vain yksi, vaan kaksi, Blackhawksin vakiopuolustajaa, on Pokan NHL-debyytti kenties lähempänä kuin koskaan aiemmin. Palkinto siitä vuosikausien mittaisesta työstä odottaa siis vihdoin ja viimein ottajaansa, ja tuo palkinto on nimetty Ville Pokan mukaan.