Kerroimme aiemmin tänään Pittsburgh Penguinsin tiettävästi kaupittelevan puolustajaansa Ian Colea.

28-vuotiaalla yhdysvaltalaisella on ollut viime aikoina vaikeuksia mahtua hieman alisuorittaneen mestarin kokoonpanoon ja viimeiset kolme ottelua hän onkin seurannut katsomon puolelta.

Eilisen ja tämän päivän aikana huhut Colen kauppaamisen suhteen ovatkin kiihtyneet ja pennsylvanialaisseuran kerrotaankin antaneen kokeneelle puolustajalle luvan etsiä uutta seuraa.

Sekä viime että toissa keväänä Penguins-paidassa Stanley Cup -pystiä nostelleen Colen aika seurassa on siis tulossa mitä todennäköisimmin päätökseensä, ja mediajätti TSN kertoo ainakin Toronto Maple Leafsin olevan kiinnostunut miehen palveluksista.

Vaan, mikä sitten on ajanut tilanteen tähän pisteeseen, että Colen kaltainen voittamaan tottunut puolustaja on kaupan?

Ensinnäkin hänen pelillinen suoritustaso on pudonnut selkeästi esimerkiksi viime kauden runkosarjasta. Cole on pelannut kuluvalla kaudella toistaiseksi 20 ottelua, tehnyt niissä ainoastaan tehot 1+2 ja hänen tehotilasto näyttää lukemaa -5. Pudotus on siis melkoinen viime kauteen nähden, sillä tuolloin hän teki 81 otteluun tehot 5+21, tehotilaston ollessa +26.

Toisekseen selkeästi kokemattomampi Chad Ruhwedel on suoriutunut erittäin hyvin Penguinsin alakerrassa, mahdollistaen siten Colen kauppaamisen, ja kolmanneksi Colen välit päävalmentaja Mike Sullivanin kanssa eivät ole kunnossa.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Colen ja Penguins-valmentajan tulehtuneista väleistä raportoi paikallislehti Pittsburgh Post-Gazette, jonka julkaisemassa raportissa kerrotaan kaksikon välien tulehtuneen sen verran pahoin, että ainoa järkevä vaihtoehto on pelaajan kauppaaminen.

Lisäksi Penguinsissa tiedostetaan, ettei seuralla ole mahdollisuuksia tarjota 2,1 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttivalle Colelle jatkosopimusta ensi kesänä, ja siten hänestä halutaan ottaa vaihtopalasia irti.

Vaan, minne Cole saattaisi olla matkalla? TSN kertoo Toronto Maple Leafsin olevan kiinnostunut kaksinkertaisesta Stanley Cup -voittajasta ja Pittsburgh Post-Gazette nostaa lisäksi esille sekä Vegas Golden Knightsin että Colorado Avalanchen.