Pittsburgh Penguinsin puolustaja Ian Cole on ajautunut joukkueensa vilttiketjuun, minkä takia mies on joutunut katsomaan kolme edellistä ottelua katsomon puolelta.

Pittsburgh Post-Gazette -lehden toimittaja Jason Mackey on saanut tietoonsa syyn Colen istumiseen.

Mackeyn mukaan Penguins etsii uutta seuraa neljä viime kautta joukkuetta edustaneelle kaksinkertaiselle Stanley Cup -mestaripakille.

Viime kaudella 26 tehopistettä paukuttanut Cole ei ole tällä sesongilla päässyt viime kauden pistevireeseen. 28-vuotiaalla kanadalaisella on kasassa 20 ottelun jälkeen vain tehot 1+2.

Colea ei kuitenkaan tunneta tehopisteistään, vaan äärimmäisen vahvasta puolustuspään pelaamisesta.

Mackeyn mukaan syy Colen kauppaamiseen ei johdu peliotteista, vaan puolustajan ensi kesänä päättyvästä kolmen vuoden mittaisesta ja 6,3 miljoonan dollarin arvoisesta sopimuksesta.

Toimittajan mukaan Cole tavoittelee uudessa sopimuspaperissaan peräti neljän miljoonan dollarin palkkaa, ja se on Penguinsin mielestä liikaa.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman vahvisti tiistaina Mackeyn huhun ja paljasti myös, että Penguinsin johto on käskenyt Colen agenttia Kevin Magnusonia etsimään suojatilleen uutta NHL-seuraa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan näkee Colessa vielä tärkeän palasen joukkueensa takalinjoille.

– Cole on pelaaja, joka auttaa meitä otteillaan. Hän on ollut korvaamaton pelaaja meille, jo vaikka kuinka pitkään. Mikään ei ole muuttunut, Sullivan sanoi Post-Gazettelle.

Mies itse on selvästi turhautunut katsomossa istumiseen, eikä hän pelännyt näyttää sitä lehdistölle.

– Joka kerta, kun jääkiekkoilija ei pääse pelaamaan jääkiekkoa, se on rankkaa. Tämä on todella harmittavaa ja ärsyttävää. Tämä vaivaa ja raivostuttaa minua. Miten vain sen ilmaiseekin, Cole lataa.