Viime yönä nähtiin suomalaisittain merkittävä hetki, kun Teemu Selänne nimitettiin virallisesti Hockey Hall of Famen jäseneksi.

Kyseessä on jääkiekkoilijan kenties kaikista suurin ja mahtavin kunnianosoitus, sillä mukaan pääsevät ainoastaan todelliset lajilegendat, jollainen Selänne juurikin on.

Selänne pääsi kokemaan tämän kaiken vanhan tutkaparinsa Paul Kariyan kanssa, joka niin ikään nimitettiin suurimpien ja mahtavimpien jääkiekkoilijoiden kunniagalleriaan.

Kaksikon virallinen nimeämistilaisuus oli siis viime yönä Torontossa valtavan yleisön edessä. Tässä tapauksessa voitaisiin kuitenkin jopa todeta, että yleisö oli Kariyan harmiksi valtava.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kun Kariya nimittäin lopetteli puhettaan ja siirtyi myöhemmin allekirjoittamaan virallista Hall of Fame -lomaketta, pääsi hänen suustaan äänekäs röyhtäys. Luonnollinen asia, minkäs teet, mutta aika ja paikka olisivat voineet olla myös toisenlaiset.

Kariya joutuikin selittelemään tekoaa myöhemmin median edessä, mutta tähän kanadalaislegenda suhtautui huumorilla. Hän nimittäin paljasti juoneensa olutta ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

Ja me suomalaiset jos jotkut tiedämme, mitä oluen juonti juurikin aiheuttaa.

– Olin juuri ottanut ensimmäisen kaljani sitten vuoden 2002, Kariya kertoi HockeyBuzz-sivuston Sheng Pengin mukaan.