Viime yön suomalaisonnistumisten hehkutuksessa on jäänyt yllättävän vähälle huomiolle, että Nashville Predatorsin suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki avasi tämän NHL-kauden maalitilinsä.

Salomäki karkasi vierasottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan avauserässä läpiajoon Yannick Weberin lähettämästä pomppukiekosta ja toimitti kiekon varmasti Darcy Kuemperin vartioimaan Kings-maaliin.

Vain 54 sekuntia myöhemmin Predatorsin tähtipuolustaja P.K. Subban lisäsi vieraiden johtoa, ja toisen erän alkupuolella vieraat siirtyivät jo kolmen maalin karkumatkalle.

Salomäen maali valittiin NHL.com-verkkosivuston otteluraportissa ottelun tähtihetkeksi. Suomessa osuma ei ole varastanut otsikoita osittain sen takia, että Kingsin kirin yhteydessä nähtiin suomalaisittain melko hullunkurinen osuma.

Kingsin puolustaja Christian Folin oli lähettävinään kiekon keskialueelta ränniin, mutta kun Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros lähti ennakoimaan rännikiekkoa, Folin käänsikin laukauksensa tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Tuolla osumalla Kings kavensi lukemiksi 2–3 ja tuli vielä tasoihin. Predators kuitenkin voitti ottelun jatkoajalla Viktor Arvidssonin osumalla, ja näin ollen kantrikaupungin miesten länsirannikon-vierailu toi kahdesta ottelusta täydet neljä pistettä.

Voit katsoa Salomäen kauden avausmaalin tästä linkistä tai allaolevasta twiitistä.

NHL

@NHL
Streeeeeeeeeeeeetch it out for Salomaki.

Saroksen hörppy puolestaan löytyy täältä.

NHL

@NHL
FROM THE RED!!! 🚨