New York Rangersin alkukausi on ollut kaukana helposta ja mukavasta. Se on nimittäin pelannut nyt 13 ottelua, joista se on voittanut vain neljä kappaletta. Pisteitä Manhattanin sininutuilla on vastaavasti 10 kappaletta.

Helppoa ei ole myöskään ollut Henrik Lundqvistilla, joka pudotettiin muutaman ottelun ajaksi jopa kakkosvahdiksi saakka. Mies on pelannut tällä kaudella kymmenen ottelua, joissa hänen tilastonsa ovat 89,8/3.21.

Viime yönä sekä Rangersin että Lundqvistin kohdalla hiukan helpotti, kun he nappasivat Vegas Golden Knightsista mukavan 6-4-voiton.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ruotsalainen torjui ottelussa 30 laukausta 34 mahdollisesta, joten hänen torjuntaprosenttinsa oli 88,2. Mikä kuitenkin tärkeintä, nappasi Lundqvist kamppailusta tililleen voiton.

Kyseinen voitto oli Lundqvistin uran 408, minkä myötä hän teki NHL-historiaa. Hän nousi nimittäin nyt yksin NHL:n yhdeksänneksi voitokkaimmaksi maalivahdiksi ohi Glenn Hallin.

Lundqvist nousi Hallin rinnalle jo 21. päivä mennyttä kuuta, joten ennätyksen rikkomiseen meni lopulta nihkeät kymmenen päivää. Seuraavaksi Lundqvist lähtee jahtaamaan lajilegenda Tony Espositoa, joka voitti urallaan 423 NHL:n runkosarjakamppailua.