Arizona Coyotes on hankkinut New Jersey Devilsistä maalivahti Scott Wedgewoodin, antaen vaihdossa toiseen suuntaan ensi kesän NHL Draftiin viidennen kierroksen varausvuoron.

Coyotes oli ikään kuin pakotettu maalivahtimarkkinoille, sillä seuran uudeksi ykkösvahdiksi kesällä New York Rangersista hankittu Antti Raanta on kyennyt loukkaantumisten vuoksi pelaamaan kuluvalla kaudella toistaiseksi ainoastaan hieman yli 90 minuuttia.

Raannan poissaolon myötä oman mahdollisuutensa ovat saaneet kakkosvahti Louis Domingue, mutta hänestä ei ole ollut vastaamaan huutoon. Niinpä Coyotes on joutunut peluuttaa maalillaan täysin kokematonta Adin Hilliä, eikä myöskään hänestä ole ollut kantamaan aavikkoseuran torjuntavastuuta.

Niinpä jotain täytyi tehdä, etenkin, kun Coyotes on hävinnyt kaikki kauden kymmenen ensimmäistä otteluaan ja ratkaisu oli siis Wedgewoodin hankinta.

25-vuotias kanadalaisvahti on hänkin varsin kokematon kaveri NHL-ympyröissä, sillä tilillä on ainoastaan neljä NHL-ottelua ja nekin kaikki kaudelta 2015-16. Toki hänen otteensa olivat tuolloin enemmän kuin vakuuttavat, sillä hänen statistiikkansa näistä otteluista ovat 95,70/1.24.

[readmore from=”suomalaiset”]

Coyotes pelaa ensi yönä nimenomaan New Jersey Devilsiä vastaan, mutta valitettavasti arizonalaisseura on ehtinyt jo ilmoittaa Dominguen aloittavaksi maalivahdikseen, joten Wedgewoodia tuskin siis nähdään tositoimissa ex-seuraansa vastaan. Kakkosvahtina hän tulee kuitenkin toimimaan, sillä Hill on lähetetty AHL:ään.

Siirtouutinen tarkoittaa todennäköisesti kokonaiskuvaa katseltaessa huonoja uutisia pahasti rämpivälle Coyotesille, sillä Raanta tarvitsee mitä todennäköisimmin lisää aikaa toipumiseen. Muussa tapauksessa tällaiseen ratkaisuun oltaisiin tuskin päädytty.

Coyotesin alkukausi tarkoittaa sitä, että GM John Chaykan, joka luottaa rakennusfilosofiassaan lähes yksinomaan tilastoihin, ja kesällä seuraan saapuneen päävalmentaja Rick Tocchetin molempien asemat ovat tällä hetkellä isosti vaakalaudalla.