San Jose Sharksin Joe Thorntonia voidaan pitää käytännössä millä tahansa mittarilla todellisena lajilegendana, sillä kaudella 1997-98 NHL-debyyttinsä tehnyt kanadalainen pelaa tällä hetkellä uransa 1 455 runkosarjaottelua taalakaukaloissa.

Thornton iski juuri meneillään olevassa ottelussa Sharksin tähän mennessä ainoan osuman, joka syntyi toisen erän puolivälin tietämissä.

Maali ei kuitenkaan ollut mikä tahansa maali, vaan Thorntonin uran 1 398 tehopiste. Se on saman verran, kuin suomalaislegenda Jari Kurrilla, joten kanadalaisveteraani on nyt tasoissa Wayne Greztkyn vanhan tutkaparin kanssa.

Thornton ja Kurri jakavat nyt kaikkien aikojen tilaston 20. sijan keskenään. Thorntonin pisteistä jopa 1 012 on syöttöjä.

LNH

@LNH_FR
Avec son 1398e point, Joe Thornton rejoint Jari Kurri au 20e rang des meilleurs pointeurs de l'histoire de la LNH! Félicitations Jumbo Joe!🙌

Thornton pääsi jo aiemmin kertaalleen Kurrin rinnalle, mikä tapahtui kuluvan viikon maanantaina. Tuolloin NHL:n tilastokorjaus kuitenkin osoitti, että syöttö oli annettu Thorntonille väärin perustein, joten se vietiin häneltä pois.

Seuraavan Thornton lähtee jahtaamaan Dale Hawerchuckin 1 409 tehopistettä, joten kanadalainen on tällä hetkellä 11 paunaa perässä.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.