Anaheim Ducks on tiedottanut kutsuneensa ylös farmiseura San Diego Gullsissa kautensa aloittaneen Kalle Kossilan.

24-vuotias suomalaishyökkääjä teki vaikutuksen kalifornialaisseuran johtoportaaseen jo Ducksin harjoitusleirillä, mutta vielä tuossa vaiheessa hän joutui viimeisten karsittujen pelaajien joukkoon.

Edessä oli siis AHL-komennus, mutta Kossila ei tästä lannistunut – hän latoi viiteen otteluun tehot 2+4 ja siten ansaitsi itselleen mahdollisuuden lähteä antamaan näyttöjä NHL:n puolelle.

Kossilan reitti NHL:ään ei ole ollut mikään tavanomainen, sillä hän on syntynyt Ranskassa, häntä ei olla koskaan varattu NHL:ään ja esimerkiksi suomalaisille kyseessä on ollut – ennen viime kauden NHL-debyyttiä – lähes täysin tuntematon pelaaja.

[readmore from=”suomalaiset”]

Pienikokoinen Kossila, jolla on mittaa 178 senttiä, pääsi siis jo viime kaudella pelaamaan yhden ottelun maailman kovimmassa kiekkoliigassa, kun hän hyppäsi NHL-kaukaloon kotiottelussa Edmonton Oilersia vastaan, päivän ollessa 25. tammikuuta. Tuolloin vastuu jäi kuitenkin varsin vähäiseksi, sillä peliaikaa 0-4-tappioon päättyneessä ottelussa kertyi vain 6:54.

Kossila keräsi viime kaudella runsaasti otsikoita sekä Pohjois-Amerikassa että Suomessa, tehtyään tammikuussa pelatussa AHL-ottelussa ilmaveivi-maalin. Videon ja lisää aiheesta voit katsoa/lukea TÄÄLTÄ.

Suomalaishyökkääjälle aukesi tontti NHL:n puolelta, kun loukkaantunutta Patrick Eavesia ei kelpuutettu mukaan Ducksin neljän ottelun mittaiselle vieraskiertueelle.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.