NHL julkaisi aivan hetki sitten kolmannen peliviikon tähdistönsä ja listalta uupui lähes satavarmana pidetty suomalaisnimi.

Ykköstähdeksi NHL nosti täysin ansaitusti Tampa Bay Lightningin kapteenin Steven Stamkosin, joka teki viime viikolla pelaamiinsa neljään otteluun huikeat tehopisteet 2+9=11.

Kaikkein kovimmissa vireessä kanadalaissentteri oli viikon päättäneessä ottelussa hallitsevaa mestaria Pittsburgh Penguinsia vastaan, sillä hän tehtaili joukkueensa 7-1-voitossa peräti tehot 1+3. Lisäksi hän ylitti samalla NHL-urallaan upeasti 600. tehopisteen rajapyykin, tarviten tähän saavutukseen vain 595 ottelua.

Kokonaisuudessaan ”Stammer” on takonut tällä kaudella yhdeksään otteluun maagiset tehot 3+15 – pistekeskiarvo huikea 2.00 – ja hän johtaakin NHL:n pistepörssiä.

Viikon kakkostähdeksi tituleerattiin Stamkosin joukkuekaveri Nikita Kucherov, joka teki puolestaan neljään otteluun pisteet 5+3. Hän majailee tällä hetkellä NHL:n pistepörssissä kakkossijalla ja johtaa 10 osumallaan maalipörssiä yhdessä maanmies Alexander Ovechkinin kanssa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kolmostähdeksi nimettiin puolestaan San Jose Sharksin kanadalaishyökkääjä Logan Couture, jonka pistesaldo kolmesta ottelusta oli 5+2.

Vaikka yllä mainituista nimistä jokainen ansaitsi paikkansa listalla, todella yllättävää oli se, ettei Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne mahtunut kolmen parhaan joukkoon.

Rinne pelasi menneellä viikolla kaksi ottelua, hän torjui yhden nollapelin, torjuntaprosentti oli päätä huimaava 97,96 ja päästettyjen maalien keskiarvo naurettavan alhainen 0.50. Oikeastaan ainoa syy 34-vuotiaan suomalaisen skippaamiselle voi olla se, että hän pelasi viime viikolla ”vain” kaksi ottelua.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.