Winnipeg Jets oli viime kaudella yksi liigan parhaita joukkueita, mitä tuli maalintekoon. Tämä jopa siitä huolimatta, että seuran ylivoimapelaaminen ei ottanut oikeastaan missään vaiheessa tuulta purjeidensa alle. Tästäkin huolimatta se teki liigan seitsemänneksi eniten maaleja.

Joukkueen pudotuspelipaikka jäikin lopulta omasta päästä kiinni. Puolustus ottaa tästä osasyyn, mutta suurin syyllinen löytyi kuitenkin tolppien välistä. Ykkösvahtina toiminut Connor Hellebuyck ei nimittäin onnistunut vakuuttamaan itseään missään vaiheessa kautta.

Tästä syystä joukkue päättikin panostaa kesän markkinoilla maalivahtipelaamiseen, mutta tässä se näyttää lyöneen todellisen hudin. Se nimittäin teki parhaat päivänsä nähneen Steve Masonin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka oli arvoltaan 8,2 miljoonaa dollaria.

Fanien pelot Masonin heikoista otteista kävivät toteen jo heti ensimmäisten otteluiden aikana. Osasyynä tähän oli jälleen heikko puolustus, sillä Mason ei saanut ensimmäisissä kamppailuissaan juurikaan apua joukkueen alakerralta.

[readmore from=”suomalaiset”]

Masonin torjuntaprosentti on kolmen ottelun jäljiltä 84,6, ja päästettyjen maalien keskiarvo 5.96. Vaikka Mason ei saanutkaan alkukauden otteluissa puolustukselta juuri apuja, olivat heikot tilastot syy koittaa Hellebuyckia jälleen tolppien välissä.

Tällä hetkellä myös vaikuttaa siltä, että päävalmentajana toimineen Paul Mauricen päätös peluuttaa viime kauden ykkösvahtiaan oli kertakaikkisen loistava. Hellebuyck on nimittäin voittanut tähän mennessä jokaisen aloittamansa ottelun, joita on nyt siis viime yön jäljiltä neljä kappaletta.

Ja se on neljä enemmän kuin huomattavasti kalliimmalla Masonilla. Nimittäin heikkojen tilastojen lisäksi Mason on hävinnyt tähän mennessä jokaisen aloittamansa ottelun.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.