Vaikka Pekka Rinne päästikin kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussaan selkänsä taakse yhteensä kahdeksan maalia, ovat hänen esityksensä olleet alusta saakka todella vakuuttavia.

Kokenut suomalaisvahti ei kahdessa ensimmäisessä startissaan saanut vielä yksinkertaisesti joukkuekavereiltaan riittävästi tukea ja niinpä hän oli mahdottomassa paikassa heikosti kautensa aloittaneen Nashville Predatorsin maalilla.

Viime aikoina peli on kuitenkin lähtenyt rullaamaan koko tennesseeläisnipun osalta aivan eri tavalla ja samalla Rinteen erinomaiset otteet ovat konkretisoituneet myös torjuntatilastojen muodossa.

Viimeiseen neljään pelaamaansa otteluun Rinne onkin ohitettu ainoastaan neljä kertaa. Näissä neljässä ottelussa kiekko on lauottu häntä kohti 111 kertaa ja Rinne on pysäyttänyt laukaukset 96,52 prosentin varmuudella.

Parhaimmillaan 34-vuotias suomalainen oli viime yön ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan, kun hän nollasi kaikki kotijoukkue Philadelphia Flyersin maalintekoyritykset ja johdatti joukkonsa niukkaakin niukempaan 1-0-vierasvoittoon.

Rinne venyi ottelussa, edellä mainittu tilanne mukaan lukien, 28 torjuntaan ja hänet valittiin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi.

Kokenut suomalainen torjui ottelussa useita Flyersin laatupaikkoja, joten missään nimessä kyse ei ollut millään tasolla helposta nollapelistä. Samalla se oli myös ensimmäinen kerta Rinteen uralla, kun hän nollasi Flyersin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ottelun ainoasta maalista, joka oli samalla luonnollisesti myös voittomaali, vastasi Colton Sissons. Hän ohitti erinomaisesti isäntien maalilla torjuneen Michal Neuvirthin aikaan 23:49, Kevin Fialan syötöstä.

Oman erityismainintansa ansaitsee myös se, että Jori Lehterä pääsi tekemään vihdoin ja viimein Flyers-debyyttinsä Predatorsia vastaan. Hän viiletti osan ajasta kakkosketjussa yhdessä Valtteri Filppulan ja Wayne Simmondsin kanssa, Jordan Wealin ollessa poissa kokoonpanosta.

Alku ei ollut kuitenkaan mikään kovinkaan kummoinen, sillä hän otti miinuksen ollessaan kaukalossa ottelun ainoan maalin aikana ja sen lisäksi hänelle merkittiin yksi kiekonmenetys. Peliaikaa kokeneelle suomalaiselle kertyi 12:06.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.