NHL:ssä nähtiin kausina 1996-97 ja 1997-98 nykyisille faneille outo väline, jota kutsuttiin nimellä ”hohtokiekko”. Kyseessä oli tv-yhtiö Fox Sportsin kehittämä systeemi, joka helpotti pelin seuraamista tavallisten fanien keskuudessa.

Kyseessä oli siis teknologiaa sisältänyt kiekko, joka lähetti signaalia tv-kameroille. Tämän johdosta kiekko hehkui pelin aikana sinisenä, ja se jätti laukauksien yhteydessä peräänsä punaisen ”pyrstötähden”.

Systeemi ei ollutkaan kovin pidetty, minkä vuoksi se oli myös lyhytikäinen. Tämä johtui erityisesti siitä syystä, että se häiritsi monia katsojia. On myös syytä muistaa, että teknologia oli tuolloin hyvin erilaista kuin nykypäivänä.

Nyt NHL:n komissaarina toimiva Gary Bettman onkin kertonut puheen yhteydessä, että NHL on kehittynyt ”dramaattisesti” kehitetympää versiota ”hohtokiekosta”. Puheensa hän piti saadessaan kutsun lähetys ja kaapeli-tv:n Hall of Fameen.

Siinä missä tv-kuva oli vielä noin 20 vuotta sitten rakeista ja suttuista, on nykyään käytössä HD-kanavat ja 4K-teknologiat. Tämän suhteen olisikin mielenkiintoista nähdä, miltä kyseinen ”hohtokiekko” näyttäisi uuden teknologian avustuksella.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.