Colorado Avalanchen ykkösvitjan hyökkäystrio on kerännyt kauden ensimmäisissä seitsemässä ottelussa kasaan yhteensä 17 tehopistettä, mutta ainoastaan seitsemän niistä on tullut tasaviisikoin pelattaessa.

Mikko Rantasen, Nathan MacKinnonin ja Sven Andrighetton keskinäiset kemiat toimivat viime kauden loppupuolella, kun Andrighetto saapui Montreal Canadiensista Coloradoon, erittäin hyvin.

Denverin suunnalla toivottiin, että sama jatkuisi myös kuluvalla kaudella, mutta toistaiseksi kolmikolla on ollut suuria vaikeuksia tasaviisikoin. Puolustuspeli on ollut toki vahvaa, mutta kolme tasaviisikoin iskettyä maalia on minkä tahansa joukkueen ykkösketjulle aivan liian vähän.

Ylipäätään Avalanchen tasaviisikoin pelaaminen on ollut ainakin supertähti MacKinnonin silmään aivan liian vaisua, etenkin hänen oman kentällisensä osalta.

– Ketjut eivät ole kyenneet luomaan kovinkaan paljoa tilanteita. Sellaista flow-tilaa tasaviisikoin pelaamiseen ei ole löytynyt, kanadalaisnuorukainen avasi The Denver Postin haastattelussa.

– Minä haluan ampua enemmän. En ole vain saanut kiekkoa riittävän usein keskialueella ja se vaikuttaa laukaisumääriini. Minun täytyy vain olla aggressiivisempi, niin kyllä se siitä lähtee.

Vaan ei lähde siinä samassa vanhassa ketjussa. Nashville Predatorsia vastaan kokoonpanoon nostettu Tyson Jost, joka kipusi kesken ottelun MacKinnonin kanssa samaan vitjaan, tulee nimittäin ottamaan Andrighetton tontin ykkösketjussa.

– He eivät ole yksinkertaisesti olleet riittävän vaarallisia ja odotan heiltä jokaiselta paljon enemmän, päävalmentaja Jared Bednar perusteli ratkaisuaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Bednar nosti esille myös Predatorsin ykkösketjun, joka pimensi Rantasen vitjan täysin. Filip Forsberg, Ryan Johansen ja Viktor Arvidsson saivat nimittäin aikaiseksi 12 laukausta, kun Avalanchen ykkönen jäi kyseisessä ottelussa vain neljään.

– Katsokaa Johansen-Forsberg-Arvidsson-ketjua. He ovat vaarallisia joka vaihdossa. Kentällisemme tarvitsee siis lisää tasaisuutta. Jos siis pystymme muutoksia tekemällä luomaan sen kipinän, niin silloin teemme niin.

Avalanchen nyt hajotetusta ykkösketjusta kaikkein tehokkain pelaaja on ollut Rantanen, joka johtaa seuransa sisäistä pistepörssiä tehoin 1+5, yhdessä pisteet 3+3 nakuttaneen Andrighetton kanssa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.