Kanadalaishyökkääjä Patrick Marleau pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa kaudella 1997-98 ja oikeastaan loppu on historiaa. Tästä päivästä tähän päivään mies on pelannut kaiken kaikkiaan 1 500 runkosarjaottelua.

Näissä Marleau on iskenyt 511 maalia ja yhteensä 1 082 tehopistettä. Otteluista jopa 1 493 kappaletta on tullut San Jose Sharksin paidassa ja loput seitsemän Toronto Maple Leafsissa.

Marleau nimittäin teki kesällä Maple Leafsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan 18,75 miljoonaa dollaria. Kaiken lisäksi Marleau tunnetaan pelaajana, joka ei jätä otteluita välistä. Itse asiassa edellisen kerran Marleau on joutunut kamppailusta sivuun kaudella 2008-09.

Siksi onkin mahdollista, että hän tulee nousemaan vielä kaikkien aikojen tilastossa kärkisijalle. Jos hän pelaa nykyisen sopimuksensa turvin kaikki tulevat runkosarjaottelut, nousisi hänen ottelumääränsä lukemaan 1 739. Kaikkien aikojen ennätys on Gordie Howella, joka pelasi urallaan 1 767 runkosarjaottelua.

Kaikkien aikojen ottelumäärä olisi siis käden ulottuvilla. Toki on muistettava, että Jaromir Jagr tulee ilman loukkaantumisia nousemaan tällä kaudella tilastossa ykköseksi. Hänellä on tällä hetkellä kasassa 1 714 ottelua.

– Minä tulen pelaamaan niin pitkään kuin mahdollista. En tiedä onko vaimoni edes valmis vielä ottamaan minua kotiin täyspäiväisesti. Niin kauan kun voin hyvin ja pystyn auttamaan joukkuettani, minä tulen jatkamaan, Marleau kertoi Sportsnetin mukaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kuten jo todettu, ei Marleau ole pelaaja, joka jättää otteluita välistä. Tähän hän saa jatkossa tukea myös Maple Leafsin henkilökunnalta, jonka tehtävänä on juuri välttää pelaajien loukkaantumisia.

Maple Leafsin palkkalistoilla on nimittäin 12-henkinen ryhmä, jonka ainoa tarkoitus on tutkailla sitä, mitkä asiat ovat johtaneet pelaajan loukkaantumiseen, ja että miten niitä voitaisiin tulevaisuudessa välttää.

– Mielestäni heillä on asiat hyvin, mitä tulee loukkaantumisten estämiseen. He ovat tutkineet kaavoja, miksi pelaajat ovat loukkaantuneet, joten he yrittävät pysyä näiden asioiden edelle. He ovat myös valmentajiin yhteydessä, että milloin on esimerkiksi hyvä harjoitella kovaa ja milloin kannattaa ottaa vähän rennommin.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.