Ei ole kauaakaan, kun Pekka Rinnettä pidettiin maailman yhtenä parhaista maalivahdeista. Sitten hänen tilastonsa alkoivat sukeltamaan ja suomalaisen osaamista alettiin kyseenalaistamaan.

Rinne kuitenkin kuittasi epäilijöilleen viime keväänä, kun hän johdatti Predatorsin aina Stanley Cupin finaaleihin. Jos Nashville olisi vienyt mestaruuden nimiinsä, olisi Rinne mitä luultavimmin vienyt nimiinsä pudotuspelien arvokkaimman pelaajan pystin. Tämä on toki puhdasta spekulaatiota.

Joka tapauksessa mestaruus jäi saavuttamatta, ja nyt ilmoille on noussut kysymysmerkit siitä, että tuleeko suomalaisvahti koskaan voittamaan urallaan Stanley Cupia. Rinne uskoo, että tähän on loistavat mahdollisuudet, mutta aikaa ei ole enää kauaa jäljellä.

Rinteen sopimus nimittäin umpeutuu ensi kauden päätteeksi, minkä lisäksi hän on jo 34-vuotias.

– Henkilökohtaisesti ajatellen, että jokainen vuosi on minun paras mahdollisuuteni voittaa Stanley Cup. Omalla kohdallani minulla on tämä ja seuraava kausi aikaa voittaa mestaruus. Niin minä tämän asian näen, Rinne kertoi The Tennesseanin haastattelussa.

– En tunne oloani kuitenkaan vanhaksi. Minulla on yhä loistavia vuosia edessäpäin ja voin yhä edelleen kehittyä paremmaksi.

Predatorsin GM:nä toimiva Dave Poile taasen paljasti, että seuralla on olemassa selkeä suunnitelma tuleviksi kausiksi, mutta sellaisen laatiminen ei ole helppoa – kiitos Rinteen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Se miten olemme kokoonpanomme rakentaneet, niin meillä on olemassa 3-5 vuoden sopimus. Se on toki hankala luoda, sillä jos käytät suunnitelman luomisessa Pekkaa, niin sinun pitää muistaa se, että hänen sopimustaan on jäljellä kaksi kautta. Toki hänen uransa voi kestää vielä vaikka viisi vuotta. Ja jos näin käy, me toivomme, että hän pysyy meidän riveissämme, Poile kertoi.

Siinä missä Rinne ikääntyy päivä päivältä, on seuran aloitettava jo tulevaisuuden ykkösvahdin kehittäminen kohti tulevaa määränpäätä. Nimittäin kakkosvahtina toimivalle Juuse Sarokselle on tällä kaudella odotettavissa enemmän startteja kuin viime kaudella, jolloin hän sai niitä 19 kappaletta.

– Olen varma, että he ovat miettineet tätä… Juuse on loistava maalivahti, se on ainoa mikä tässä merkitsee. Luulen, että hän ei ole kovinkaan iloinen vain istuessaan ja katsovan minun pelaavan kokoajan. Hän on nyt siinä iässä, että hän on jatkuvasti parempi pelaaja, hän kehittyy päivittäin. Nyt hän alkaa ansaitsemaan peliaikansa ja pitää minut varpaillaan, Rinne päätti.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.