Maailman kaikista parhaimmat jääkiekon pelaajat tuppaavat yleensä tulemaan lajin synnyinmaasta, Kanadasta. Tästäkin huolimatta loistavia pelaajia tulee ympäri maailman, erityisesti Vanhalta mantereelta, Euroopasta.

Jokunen kymmentä vuotta sitten eurooppalaiset pelaajat olivat NHL-kaukaloissa vielä harvinaisuus, mutta tilanne on muuttunut viime vuosikymmenten aikana.

Tällä hetkellä liigan parhaat maalintekijät, kuten Alexander Ovechkin, Patrik Laine sekä Nikita Kucherov tulevat kaikki Euroopasta. Artemi Panarin voitti tulokaspalkinnon muutama vuosi takaperin ja viime kauden parhaaksi maalivahdiksi valittiin venäläinen Sergei Bobrovsky.

Tässä on vain muutama esimerkki siitä, kuinka eurooppalaiset pelaajat saavat NHL-kaukaloissa yhä vain paremmin ja paremmin jalansijaa jatkuvalla syötöllä.

Nyt me täällä NHL Suomen toimituksessa laitoimme kaikkien aikojen parhaan eurooppalaisista pelaajista koostuvan ketjun kasaan. Kyseessä on toimittaja Juuso Silénin näkemys.

Hyökkääjien osalta on todettava, että triosta löytyy sekä vasen- että oikea laitahyökkääjä ja luonnollisesti myös sentteri. Tästä syystä esimerkiksi muuan Teemu Selänne on jäänyt kärkiviisikon ulkopuolelle.

Kyseisestä listauksesta on takuuvarmasti olemassa miljoona erilaista mielipidettä, joten heitä ilmoille oma viisikkosi meidän Facebookin kommenttikenttäämme. Jokainen allaolevasta nimestä on pelannut urallaan NHL:ssä.

Maalivahti:

Dominik Hasek

Puolustajat:

Nicklas Lidström
Börje Salming

Hyökkääjät:

Jaromir Jagr (oikea laituri)
Pavel Datsyuk (sentteri)
Alexander Ovechkin (vasen laituri)

Kunniamaininnat (tai ainakin osa niistä):

Teemu Selänne, Sergei Fedorov, Peter Stastny, Daniel Alfredsson, Jari Kurri, Mats Sundin, Peter Forsberg, Kent Nilsson, Sergei Gonchar, Roman Hamrlik, Evgeni Malkin, Erik Karlsson, Alexander Mogilny, Mats Näslund, Henrik Zetterberg, Teppo Numminen, Sergei Zubov, Alexei Kovalev, Kimmo Timonen, Zdeno Chara, Sandis Ozolinsh, Jyrki Lumme, Henrik Lundqvist, Igor Larionov, Pavel Bure, Miikka Kiprusoff, Nikolai Khabibulin, Olaf Kölzig

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.