Puolustaja Markus Nutivaara teki viime kaudella kovan tempun, kun hän murtautui Columbus Blue Jacketsin pelaavaan kokoonpanoon.

23-vuotias suomalainen pelasi Blue Jacketsin riveissä kaiken kaikkiaan 66 runkosarjaottelua tehoin 2+5. Nuorukainen pelasi otteluissa keskiarvolta 13:13 minuuttia.

Tämän kauden alussa ei kuitenkaan koettu vastaavaa, sillä Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen passitti suomalaisen farmiseura Lake Erie Monstersin riveihin ennen NHL-kauden alkua.

Nyt Ohiosta on kuulunut kuitenkin mahtavia uutisia, sillä Nutivaara on nostettu Blue Jacketsin pelaavaan miehistöön.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Markus Nutivaara näytti nopealta ja liukkaalta, minkä lisäksi hänen syöttönsä olivat teräviä ja tarkkoja. Nyt kolmen AHL-ottelun jälkeen hän on todistanut jälleen kuuluvansa Blue Jacketsin puolustukseen, toimittaja Aaron Portzline kirjaili The Athleticin sivuilla.

Nutivaara joutui kesällä leikkauspöydälle, sillä hänen lonkkansa vaati operaation. Leikkauksen paranteluun meni lopulta kolme kuukautta, mistä syystä Blue Jackets kokikin suomalaisen hyötyvän AHL-otteluista.

– Joskus kavereita lähetetään farmiin heidän pelinsä vuoksi, mutta tässä ei ollut kyse siitä. Hänen piti saada pelejä alleen ja mielestäni on suoriutunut erinomaisesti, Blue Jacketsin apulais-GM Bill Zito kertoi.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.