Florida Panthers peluutti läpi syksyn harjoitusleirinsä Aleksander Barkovin ja Jonathan Huberdeaun rinnalla venäläistähti Evgeny Dadonovia.

Dadonov saapui seuraan kesällä, ja kun samaan Jaromir Jagr jätettiin ilman jatkosopimusta, istutettiin venäläislaituri tshekkikonkarin korvaajaksi Barkovin ja Huberdeaun rinnalle.

Jopa uudeksi ”superketjuksi” etukäteen tituleerattu kolmikko vietti lopulta harjoitusleirin jälkeen neljä runkosarjaottelua yhdessä, mutta tulos ei ollut odotetunlaista, etenkään puolustuspäässä.

Kolmikosta Barkov iski neljään ensimmäiseen otteluun tehot 0+3, mutta hänen tehotilastonsa oli luvattoman heikko -4. Huberdeaun pisteet puolestaan olivat 3+2 ja tehotilasto -3. Dadonovilla pisteitä kertyi 1+4, mutta myös hänen tehotilastonsa oli -4.

Niinpä Floridassa on päätetty hajottaa ykkösketju ja Jagrin, joka siirtyi lopulta Calgary Flamesiin, korvaajan metsästys jatkuu.

[readmore from=”alexander-ovechkin”]

Tiedot Pohjois-Amerikasta kertovat, että seuraava yrittäjä on Radim Vrbata, siis 36-vuotias tshekkipeluri. Näin ollen Jagrin korvaajaksi koitetaan istuttaa toista kokenutta tshekkilaituria.

Panthers teki kesällä tietoisen päätöksen ja lähti nuorentamaan uuden päävalmentajansa Bob Boughnerin, sekä GM:n rooliin palanneen Dale Tallonin, johdolla pelaajistoaan.

Saattaakin olla, että se Jagrille jossain vaiheessa ”luvattu” jatkosopimus olisi sitten kuitenkin kannattanut tehdä. Toki 45-vuotiaan tshekkilegendan alku Calgaryssa ei ole ollut mitenkään helppo, mutta siinä taustalla on ollut niin monta tekijää, joiden myötä tilanne on täysin erilainen kuin se olisi ollut Floridassa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.