Winnipeg Jets on pelannut kotiottelunsa nykyisellä paikkakunnalla vuodesta 2011 lähtien. Tätä ennen seura tunnettiin nimellä Atlanta Thrashers, jollaisena se myös perustettiin vuonna 1997.

Ottelunsa se aloitti NHL-kaukaloissa kaudella 1999-2000. Vuotta aiemmin NHL oli laajentunut Nashvilleen ja vuosi Thrashersin NHL:ään liittymisesti liiga laajentui myös Columbukseen ja Minnesotaan.

Joka tapauksessa Thrashersin tarina Atlanta ei ollut kovinkaan pitkäkestoinen, sillä se joutui muuttamaan Winnipegiin jo vuonna 2011. Tästäkin huolimatta organisaatiossa on pelannut useita menestyviä suomalaisia, joista viimeisin on supertähti Patrik Laine.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kun arvostettu The Hockey News julkaisi erikoisnumerossaan seurahistorian kaikkien aikojen parhaat pelaajat, mahtui myös Laine jo listaukseen mukaan, vaikka hän on pelannut NHL:ssä vasta reilun kauden.

Korkeimmalle sijalle suomalaisista ylsi Kari Lehtonen, joka löytyi listan sijalta 12. Hän pelasi Atlantassa vuodet 2003-09. Hänen jälkeensä olikin sitten Laineen vuoro, joka löytyi sijalta 34. Hänen hyvä ystävänsä Nik Ehlers oli sen sijaan sijalla 28.

Lehtosen lisäksi listalta löytyi toinenkin suomalaisvahti, sillä seuraa vuodet 2001-04 edustanut Pasi Nurminen oli valittu Jetsin/Thrashersin seurahistorian 41. parhaaksi pelaajaksi.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.