Tuukka Rask on jakanut Boston Bruins -fanien mielipiteet lähestulkoon aina kahtia, mutta heikon alkukauden jälkeen meteli suomalaisvahdin ympärillä on noussut jopa poikkeuksellisen kovaksi.

Eihän sitä käy kiistäminen – Raskin alkukausi on ollut vaikea. Hän on torjunut kaikissa joukkueensa kolmessa ottelussa, voittoja on irronnut yksi, kertaalleen hänet on vaihdettu kesken kaiken pois ja torjuntatilastot ovat todella vaatimattomat 87,00/3.75.

Bruins-fanit ovatkin huudelleet suomalaisvahdin ajan olevan ohitse ja pyytäneet seuraa kauppaamaan hänet, hankkien vaihtokaupassa esimerkiksi hyökkääjän.

Etenkin Bruinsin 3-6-tappioon päättynyt viime ottelu sai monet repimään pelihousunsa, kun ottelu oli 40 minuutin jälkeen denveriläisten eduksi 4-1 ja Raskin tilalle vaihdettiin kakkosvahti Anton Khudobin.

Monet sanoivatkin venäläisvahdin, joka ei päästänyt ottelussa ainoatakaan kiekkoa selkänsä taakse, osoittaneen tolppien välissä sellaista intohimoa, jota Raskilta ei olla koko kauden aikana nähty.

The Sports Dailyn artikkelissa kuitenkin muistutetaan, että mikäli Rask todella kaupattaisiin ja tilalle ei tulisi uutta maalivahtia, jouduttaisiin Bostonissa luottaa jatkossa Khudobiniin ykkösenä ja Zane McIntyreen kakkosena. Samalla kaivetaan esiin Khudobinin tilastot kolmelta viime kaudelta:

2014-15: 34 ottelua (Carolina), 90,00/2.72
2015-16: 9 ottelua (Anaheim), 90,90/2.75
2016-17: 16 ottelua (Boston), 90,40/2.64

– Anton Khudobin ei ole koskaan osoittanut, että hän kykenisi pelaamaan koko kauden. Ajatelkaa siis Tuukka Raskista, mitä tahdotte, mutta hän on pelannut 58+ ottelua neljänä kautena putkeen, artikkelissa kirjoitetaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Jos kauppaat Tuukka Raskin, säästät 7 miljoonaa dollaria kaudessa ja tämä tekisi monet Bruins-fanit onnellisiksi, koska seura voisi käyttää sen rahan. Mutta markkinoilla ei olisi mitään, mihin käyttää se. Säästän teidät vaivalta – tarjolla olisi niinkin loistavat nimet kuin: Kari Lehtonen, Jaroslav Halak, Robin Lehner, Peter Mrazek, Cam Ward, Jonathan Bernier, Eddie Läck ja Chad Johnson.

Artikkelissa todetaankin hyvin selvään sävyyn, ettei Raskin kauppaamisessa ole tippaakaan järkeä.

– Vasta tässä kohtaa olet oikeissa ongelmissa, koska viime vuoden tilastoihin perustuen sinulla on maalivahti (Khudobin), joka ei torju sinua pudotuspeleihin. Siksi Tuukka Raskia ei ole mitään järkeä kaupata. Maalivahdin tasaisuus on yksi tärkeimmistä asioista nykypäivän NHL:ssä ja Rask on osoittanut, että hän on tasainen maalivahti.

– Ne, jotka toivovat näkevänsä Raskin pelaavan jossain muualla, eivät nähtävästi ole perillä niistä seuraamuksista, jotka tästä saattaisivat aiheutua Bruinsille vuosikausiksi eteenpäin.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.