Nashville Predators otti toisen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi vieraakseen saapuneen Dallas Starsin.

Tennesseeläisnippu avasi kautensa kahdella tappiolla, mutta kauden kolmannessa pelissä, joka oli samalla joukkueen kotiavaus, se kaatoi todella dramaattisten vaiheiden päätteeksi Philadelphia Flyersin 6-5 ja sitä kautta reippaasti uskoa omaan tekemiseensä.

Se näkyi myös ottelussa Starsia vastaan, sillä kahden ensimmäisen ottelun heikot otteet olivat vain muisto menneestä.

Avausmaalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue. Pekka Rinteelle vihellettiin kaksiminuuttinen pelin viivyttämisestä ja Starsin Jamie Benn hyödynsi tämän, ohitettuaan suomalaisvahdin lähietäisyydeltä.

Ottelun toisessa erässä vasta toista NHL-otteluaan pelannut puolustaja Samuel Girard, joka teki ottelussa pisteet 1+1, iski kuitenkin NHL-uransa avausmaalillaan isännät tasoihin aikaan 23:27. Muutamaa minuuttia myöhemmin tuli lisää, kun Filip Forsberg vei Predatorsin ensimmäistä kertaa johtoon, ylivoimaosumallaan.

Toisessa erässä ei Forsbergin osuman jälkeen nähty lisämaaleja ja jännitys tiivistyi aina aivan ottelun viime minuuteille. Lopulta kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta, kun kovaan vireeseen äitynyt Forsberg syötti ja maanmies Viktor Arvidsson iski taululle 3-1-maalin.

Lopulta Predators teki vielä yhden osuman tyhjiin, josta vastasi tehot 1+1 tehnyt PK Subban.

Ottelun suurin sankari löytyi kuitenkin kotijoukkueen tolppien välistä, Rinteen muodossa. Kokenut suomalaisvahti oli jo kahdessa ensimmäisessä startissaan hyvä, vaikka selän taakse menikin yhteensä yhdeksän kiekkoa, mutta Starsia vastaan hän oli loistava.

34-vuotias Rinne, joka torjui 30 laukausta ja valittiin ottelun kolmostähdeksi, keräsikin huiman määrän kehuja esityksistään Twitterin puolella.

Oh. My. Gosh. Pekka. Rinne.

”Voi. Herran. Jumala. Pekka. Rinne”

tom dorsa

@TomDorsa
at what time does Rinne turn from Western Conference Playoffs Pekka Rinne to Stanley Cup Final Pekka Rinne?

”Missä vaiheessa Rinne muuttuu Läntisen konferenssin pudotuspelien Pekka Rinteestä Stanley Cup -finaalien Pekka Rinteeksi?”