© Kuva: Getty Images

Sidney Crosby aiheutti jälleen kerran somemyrskyn – ajeli tähtivahti Braden Holtbya päähän (VIDEO)

Pittsburgh Penguinsin ja Washington Capitalsin välisestä ottelusta odotettiin kuumaa ja Penguins-kapteeni Sidney Crosbylla läikkyi ottelussa ylitse.

Crosby on niittänyt itselleen varsin kaksijakoisen maineen: häntä pidetään pelitaidoiltaan vähintäänkin yhtenä tämän hetken parhaista pelaajista maailmassa, mutta samalla hän kuuluu niiden NHL-pelaajien joukkoon, jotka ovat saaneet lisänimekseen sanan ”rotta”.

Ja, ettei nyt kukaan ymmärrä väärin, tai pahoita mieltään, niin tämä edellä mainittu perustuu yleisesti ottaen tuhansien ja taas tuhansien ihmisten kommentteihin Penguins-kapteeniin liittyen.

Parhaillaan käynnissä olevassa Penguinsin ja Capitalsin välisessä välienselvittelyssä Crosby aiheutti jälleen kerran pahennusta. Hän nimittäin kävi ajelemassa maalin takana Capitals-vahti Braden Holtbyn.

Mitä hän sitten teki väärin tilanteessa?

A: Ei tehnyt mitään yrittääkseen estää kontaktin syntymistä – kontakti kohdistui osittain suoraan päähän
B: Ei pyrkinyt millään tavoin hidastamaan vauhtiaan – vastaanottavana osapuolena maalivahti
C: Molemmat jalat irtosivat jään pinnasta kontaktihetkellä

Kaikkein käsittämättömintä tapauksessa oli se, että Crosby selvisi tilanteesta ilman jäähyä.

Normaalisti vastaavanlaisista tilanteista vihelletään lähes poikkeuksetta jokaisella kerralla kaksiminuuttinen, mutta ei tässä tapauksessa, vaikka kaikki elementit siihen olivatkin olemassa.

NHL:ää on usein syytetty siitä, että Crosby – ollessaan niin sanotusti koko liigan kansikuvapoika – saa erityiskohtelua sekä tuomareilta että kurinpitäjiltä. Tämä yön ottelussa nähty tilanne luonnollisesti lietsoi näitä keskusteluja entisestään.

Koska tilanteesta ei tuomittu Crosbylle jäähyä, Holtby kosti saamansa iskun seuraavalla hetkellä, kun Penguins-tähti luisteli hänen ohitseen, napauttamalla tätä mailalla jaloille. Holtby siis ikään kuin otti oikeuden omiin käsiinsä, mikä sekin on rangaistava teko, joskin tältä oltaisiin vältytty tuomarien puuttuessa alkuperäiseen tilanteeseen.

Ottelu itsessään päättyi lopulta Penguinsin 3-2-vierasvoittoon. Crosby antoi ottelussa yhden maaliin johtaneen syötön, kuten myös suomalaispuolustaja Olli Määttä. Capitalsin puolelta Alexander Ovechkin jatkoi maalitehtailuaan iskemällä joukkueensa 2-3-kavennusosuman, mikä oli hänelle jo kauden kahdeksas maali.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.