Nashville Predatorsin ja Philadelphia Flyersin välinen ottelu tarjosi uskomatonta draamaa sekä melkoisia juonenkäänteitä aina loppuhetkille saakka.

Kotijoukkue Predators näytti menevän ottelussa menojaan alun perusteella, sillä ajassa 25:11 se siirtyi jo 3-0-johtoon Nick Boninon osumalla. Kahdesta aiemmasta osumasta olivat vastanneet ylivoimalla osunut Craig Smith ja kaikkien vuosien jälkeen paluun kotiin tehnyt Scott Hartnell.

Ajassa 30:19 alkoi kuitenkin tapahtua, kun ensiksi Andrew MacDonald iski Flyersin avausosuman, 16 sekuntia myöhemmin oli NHL-uransa avausmaalin tehneen Nolan Patrickin vuoro ja aikaan 35:05 Valtteri Filppula löi vieraat ylivoimalla tasoihin.

Päätöserään lähdettiin siis tasatilanteesta, mutta momentum oli kääntynyt. Niinpä Travis Konecny vei vieraat ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 45:03 ja vajaat pari minuuttia myöhemmin Filppula iski jo illan toisen osumansa, jälleen ylivoimalla.

Sons of Penn

@SonsofPenn
Valtteri Filppula's second power play goal of the night extends the Flyers lead!

Filppulan osumasta ehti kuitenkin kulua ainoastaan minuutti, kun Filip Forsberg toi isännät takaisin maalin päähän.

Ottelun loppu tarjoilikin sitten sellaista draamaa, ettei paremmasta väliä. Ajassa 57:19 sekä Flyersin Dale Weiselle että MacDonaldille tuomittiin kaksiminuuttiset. Kun Predators veti vielä Rinteen pois maalilta, pääsi se myllyttämään 6 vs. 3 -ylivoimaa.

Flyers taisteli urhoollisesti, mutta lopulta ajassa 58:43 Hartnell iski illan toisella maalillaan ottelun tasoihin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tämän jälkeen Flyersin valmennusjohdolta nähtiin täysin käsittämätön – suorastaan idioottimainen – ratkaisu. He päättivät haastaa Hartnellin maalin paitsiona tietäen, että mikäli haasto epäonnistuu, joutuu joukkue uudelleen kahden miehen alivoimalle.

NBC Sports Philadelphia

@NBCSPhilly
Here's the video.

Your thoughts?

Ja niinhän siinä sitten kävi, ettei haasto mennyt läpi ja ajassa 59:24 Forsberg kiitti ja kumarsi illan toisella osumallaan Flyersin vaihtoaition suuntaan.

Toki Flyersin valmennusjohdon puolustukseksi on sanottava, että he pelasivat täydestä potista, mutta joka tapauksessa ratkaisu oli luokkaa idioottimainen, koska ne täydet kaksi pistettä olisi ollut sauma hakea myös jatkoajalta. Haaston olisi tullut olla sataprosenttisen varma, että se olisi ollut järkevää tässä tilanteessa tehdä.

Ottelun voitto siis Predatorsille 6-5 ja Flyers lähti kotimatkalle ilman ainoatakaan sarjapistettä.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.