Kesä 2015 oli todellisten superlupausten juhlaa. Kun kyseisen vuoden varaustilaisuus järjestettiin, kisasivat ykkösvarauksen tittelistä kaksi todellista talenttia, Connor McDavid sekä Jack Eichel.

Kun h-hetki koitti, päätti Oilers varata ykkösvuorollaan McDavidin. Se ei ole myöskään katunut päätöstään, sillä kanadalaisnuorukainen voitti viime kaudella NHL:n pistepörssin sekä arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Hart Memorial Trophyn.

Tämä tarkoitti samalla sitä, että Sabresin laariin satoi lopulta toinen huippulupaus, Jack Eichel.

Kolmantena varanneella Arizona Coyotesilla oli sen sijaan valinnanvaraa, sillä yllämainitun kaksikon jälkeen oli jo huomattavasti tasaisempaa. Se päätti kuitenkin valita kolmosvuorollaan OHL-seura Erie Ottersissa pelanneen Dylan Stromen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Siinä missä McDavid ja Eichel ovat nousseet NHL-seuroissaan ratkaisijoiden rooliin, on Strome pelannut Coyotesin paidassa ainoastaan yhdeksän ottelua, joista kaksi on tullut tällä kaudella. Lisää ei myöskään ole hetkeen tulossa, sillä Coyotes on päättänyt lähettää Stromen AHL-seuran puolelle.

Kyseessä on siis jo kolmas kausi, kun Strome on joutunut kokemaan jättimäisen pettymyksen. Tällä kertaa erottava tekijä on kuitenkin se, että häntä ei tarvinnut lähettää juniorijoukkueen riveihin, joten hänet voidaan kutsua takaisin NHL:ään hetkenä minä hyvänsä.

Kesän 2015 varaustilaisuuden viiden kärkivarauksen joukkoon kuuluivat myös Mitch Marner sekä Noah Hanifin. Vain aika näyttää oliko Strome Coyotesin kannalta hukkaan heitetty varaus, vai todellinen tulevaisuuden tähtipelaaja.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.