Carolina Hurricanes on pelannut tällä kaudella ainoastaan yhden ottelun, kun se kohtasi kotiavauksessaan Minnesota Wildin. Kamppailu oli äärimmäisen tiukka, sillä kotijoukkue onnistui voittamaan sen vasta voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 5-4.

Suomalaisittain ottelu oli komeaa seurattavaa, sillä Hurricanesin nuori tähti, Sebastian Aho, otti pelin täysin haltuunsa sen kolmannessa erässä. Ensiksi hän syötti Hurricanesin 3-3-tasoituksen, minkä jälkeen nuorukaisen lavasta irtosi passi joukkueen johtomaaliin.

Suoritukset olivat molemmat uskomattoman komeita, eivätkä ne jäänet huomiotta myöskään pohjoisamerikkalaisessa mediassa. Jos Ahon syötöt kiinnostavat, voit katsoa ne täältä.

Nyt mediajätti SB Nationin taloon kuuluva Hurricanes-blogi, Canes Country, on ennakoinut Hurricanesin tulevan yön ottelua Columbus Blue Jacketsiä vastaan. Ennakossa ajauduttiin kuitenkin nopeasti sivuraiteille, kun sivuston toimittaja Brett Finger ei malttanut olla kehumatta Ahon viime ottelun suorituksia.

– Jos ensimmäisen erän tarina oli kauhistuttavat puolustuspään mokat, kolmannen erän vastaava oli Sebastian Aho ja kuinka hän otti pelin täysin haltuunsa, Canes Country kirjoittaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Aho sai tämän jälkeen Fingeriltä sanoinkuvaamattoman kovat kehut, mikä kertoo ainoastaan siitä, miten paljon suomalaista arvostetaan Hurricanes-fanien keskuudessa.

– Aho muutti pelin kulun itse Wildia vastaan ja hän näytteli voitossa massiivista roolia. Hänen toinen (NHL-)kautensa tulee olemaan iso, ja jos hän jatkaa samojen asioiden tekemistä, joita hän on tehnyt viime marraskuusta lähtien, hän tulee todistamaan itsensä hyvin nopeasti NHL-tason kärkipelaajaksi.

Miksi Aho on sitten niin hyvä pelaaja? Tähän on helppo vastaus, kuten Brett Finger sen meille osoitti; Aho on äärimmäisen monipuolinen pelaaja, ja samalla suuren suuri voittaja.

– Hän on fiksu, hänellä on loistava pelisilmä ja hänen kiekokäsittelynsä ei petä koskaan. Ja kuten näimme edellisessä ottelussa, voi hän muuttaa pelin kulun täysin itsenäisesti.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.