Carolina Hurricanes avasi tänä yönä NHL-kautensa 2017-18, kun se kohtasi kotikentällään Minnesota Wildin. Kyseessä oli siis suomalaisten kannalta todellinen herkkupala, joskin Mikael Granlund oli kamppailusta sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Suomalaiset näyttelivät kamppailussa kuitenkin valtavaa roolia, kiitos Hurricanesin Sebastian Ahon sekä Wildin Mikko Koivun.

Ensimmäinen suomalaistehopiste näki päivänvalonsa, kun Aho syötti Noah Hanifinin iskemän 3-3-tasoituksen kolmannen erän viidennen peliminuutin kohdalla. Toinen Ahon syötöistä syntyi puolitoista minuuttia ennen ottelun päättymistä, kun Victor Rask vei Hurricanesin 4-3-johtoon.

Wildin kapteenina toimiva Koivu ei kuitenkaan luovuttanut helpolla, sillä hän iski joukkueensa tasoituksen ainoastaan 0,3 sekuntia ennen loppusummeria.

Hurricanes veti kuitenkin lopulta sen kaikista pisimmän korren, kun se vei ottelun nimiinsä voittolaukauskilpailun jälkeen.

Carolina Hurricanes

@Canes
NSFW: @SebastianAho's filthy assist on this @NHanifin goal. #MINvsCAR #Redvolution

Cardiac Cane

@CardiacCane
Beautiful play from the Canes as they take a 4-3 lead on a goal from Victor Rask!

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.